Nova KBM Branik. Foto: www.alesfevzer.com
Nova KBM Branik. Foto: www.alesfevzer.com

Za Mariborčanke je to ob treh porazih druga zmaga v ligi, za Kamničanke pa na drugi tekmi prvi poraz.

Igralke najuspešnejših slovenskih klubov zadnjega desetletja so se srečale drugič v sezoni. V dvoboju državnega prvenstva so bile v Kamniku boljše Gorenjke, ki so bile tudi tokrat na papirju favoritinje, a Mariborčanke so že nekajkrat v zadnjih letih pokazale, da aktualnim prvakinjam lahko zagrenijo življenje. Optimizem jim je dvigovala tudi prisotnost Ize Mlakar, ki je odigrala svoj prvi derbi po več kot dveh letih.

Tudi v kamniški vrsti, ki je sicer pogrešala pomoč Lucy Charuk in Maše Pucelj, je po zapletih z registracijo prvič v sezoni zaigrala Fatumata Sillah, tako da so lahko gledalci spremljali tudi strelski dvoboj dveh odličnih korektoric. Z 31:28 ga je dobila Mlakarjeva, ki je bila lahko še bolj vesela zaradi končne zmage.

Tekma je bila zelo izenačena, Mariborčanke so dvakrat vodile, Kamničanke so dvakrat izenačile, tako da je odločal "tie break". V njem so gostje povedle z 8:5, toda drugi del niza je pripadel gostiteljicam, predvsem zaradi dobrih servisov in serije napak tekmic.

Pri Mariborčankah, pri katerih ni igrala izkušena Monika Potokar, se je poleg Mlakar izkazala še mlada Ronja Štampar, dosegla je 14 točk, od tega pet z bloki. V tem elementu so bile sicer boljše gostje, ki so z njim dosegle 15 točk, tretjino Sara Hutinski.

Nova KBM Branik: Mlakar 31 (4 asi, 1 blok), Milošič 8 (1 as), Pogačar 1 (1 as), Štampar 14 (1 as, 5 blokov), Klajžar, Lekše 8 (1 as), Senekovič, Cikač, Farkaš, Ramić, Potokar, Lorber Fijok 13, Krajnc.

Calcit Volley: Griljc, Gorjup, Radišković 17 (1 as, 2 bloka), Vovk 5 (2 bloka), Đorđević 6 (1 as, 3 bloki), Hutinski 18 (2 asa, 5 blokov), Boisa 3 (1 as, 1 blok), Kregar, Charuk, Sillah 28 (1 as, 1 blok), Vukojević, Pucelj, Čižman 5 (1 as, 1 blok), Banko.

Mariborčanke prvič v sezoni boljše od Kamničank
Z Moniko Potokar o načrtih mariborskih odbojkaric