Mariborčanke so se zmage veselile po petih nizih. Foto: BoBo/Borut Živulović
Mariborčanke so se zmage veselile po petih nizih. Foto: BoBo/Borut Živulović

Tudi tretje srečanje je tako kot prvi dve ponudilo odbojkarski maraton. Znova so si na začetku prednost priborile Mariborčanke, tokrat celo povedle z 2:0, a so jo znova izpustile iz rok.

Kamničanke so po dveh izenačenih nizih, ki sta bila polna preobratov in točk v nizih, izenačile, vendar v nasprotju s prvima dvema tekmama izgubile tajbrejk, tako kot prejšnji mesec v finalu pokala v Kopru.

Iza Mlakar je za Mariborčanke, ki so imele zaključno žogo že v četrtem nizu, dosegla kar 37 točk, zelo dobro predstavo je pokazala tudi organizatorka igre Andrea Tišma, med drugim je v statistiko vpisala pet blokov. Pri domačih je bila s 26 točkami najučinkovitejša Maša Pucelj.

Četrta tekma bo v petek ob 18.00 v Mariboru.

Odbojkarskega prvenstva še ni konec

Štajerke bi lahko zmagale že prej

Gostje so imele v prvih dveh nizih vse niti trdno v svojih rokah. V prvem so s serijo blokov povedle s 6:12 in nato vodile z 10:17. Kamničanke so se jim v končnici približale na 21:23, toda Iza Mlakar jim je odgovorila z dvema blokoma za vodstvo z 0:1.

V drugem nizu varovanke Žige Kosa niso imele tako velikega padca, niz so dobile s 17:25.

V tretjem nizu so pobudo predvsem zaradi dobrih servisov Sare Najdič (na koncu je imela v statistiki pet asov) pobudo prevzele gostiteljice, a Štajerke vseeno niso bile daleč od zmage. Po zaostanku za pet točk so tekmice na 22. točki ujele, izenačile tudi na 23:23, toda Kamničanke so z uspešnima napadoma Anđelke Radišković in Maše Pucelj izid v nizih znižale na 1:2.

Še bližje zmagi so bile bankirke v četrtem nizu. Vodile so z 10:15, nato pa je Najdič znova poskrbela za niz točk. Njeni začetni udarci so gostiteljicam zagotovili sedem zaporednih točk. Po vnovičnem izenačenju je as Anđelke Radišković calcitovke znova povsem približal izenačenju na 2:2, a se tekmice niso dale. S tremi zaporednimi točkami so si priborile zaključno žogo. Vendar so imele zadnjo besedo vseeno varovanke Bruna Najdiča, izenačenje na 2:2 jim je zagotovil blok Maše Pucelj.

Peti niz so Mariborčanke odigrale odlično. Z dobrimi servisi so ušle na 3:9 in 4:12, niz pa nato mirno pripeljale do konca.

Mariborske odbojkarice dobile tretjo tekmo finala DP-ja

Izjavi po tekmi

Žiga Kos, trener NKBM-a Branika: "Prva dva niza smo resnično odigrali na zelo visoki ravni, še zlasti drugega, potem pa smo tretjega začeli premalo agresivno na servisu. Naredili smo preveč napak in smo sami postopoma Kamničanke vrnili v igro. Domače so nato s svojo kakovostjo, ki jo premorejo, dobile ta niz. V četrtem nizu smo zašli v težave, se vrnili v igro in imeli zaključno žogo, pa vseeno izgubili. Zato si igralke zaslužijo še toliko večje čestitke, da so se v petem nizu znova dvignile in ga odigrale, kot smo želeli. Bili smo agresivni, pogumni na servisu in napadu, kar se nam je obrestovalo."

Bruno Najdič, trener Calcita Volleyja: "V petem nizu so nam že na začetku pobegnile, potem je bilo težko loviti. Toda že skozi vso tekmo smo imeli premalo razpoloženih zunanjih igralk. Tudi pri Maši Pucelj, ki je dala veliko točk, je bilo to za njeno raven premalo. Predvsem bi morali biti agresivnejši na servisu, tudi naš sprejem je bil najslabši v letošnji sezoni, čeprav mu namenjamo veliko pozornosti."


1. DOL (Ž)

Finale, tretja tekma:
CALCIT VOLLEY – NOVA KBM BRANIK 2:1
2:3 (-21, -17, 23, 25, -8)

500 gledalcev

Calcit Volley: Rituper 2, Radišković 6 (1 as), Šen 13 (1 blok), Najdič 5 (5 asov), Hutinski 9 (1 as, 3 bloki), Boisa, Charuk 11 (2 bloka), Grubišič Čabo, Gašperlin, Pucelj 26 (2 boka), Čižman, Banko.

Nova KBM Branik: Mlakar 37 (1 as, 3 bloki), K. Milošič 7 (2 asa, 1 blok), Kneževič, Štampar, Ulrih, Lekše 16 (1 as, 2 bloka), Senekovič, Cikač, Farkaš, Ramić, N. Milošič 11 (3 asi, 2 bloka), Potokar 4 (1 blok), Tišma 10 (3 asi, 5 blokov).

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage.


Za tretje mesto, tretja tekma, četrtek:
GEN-I VOLLEY – SIP ŠEMPETER 1:1

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi.