Merkur Maribor se je z zmago nas Salonitom prebil na 3. mesto. Po petih krogih sta na vrhu Calcit Volley in ACH Volley. Foto: OZS
Merkur Maribor se je z zmago nas Salonitom prebil na 3. mesto. Po petih krogih sta na vrhu Calcit Volley in ACH Volley. Foto: OZS

Merkur Maribor je bil s 3:1 boljši od Salonita, Calcit Volley pa od Panvite Pomgrad. Na obeh tekmah je bil scenarij podoben: domači zasedbi sta izgubili prvi niz, sledil je dokaj izenačen drugi niz in občutna prevlada domačih v tretjem in četrtem nizu.

Možič z 21 točkami najučinkovitejši
Rok Možič je bil z 21 točkami (dosegel je tudi dva asa) najučinkovitejši pri Merkurju Mariboru. Ob uvodu tretjega niza so gostitelji po zaslugi dobrih začetnih udarcev Ahmeda Ikhbairyja hitro povedli s 5:1.

"Mislim, da smo tudi v prvem nizu igrali dobro. V napadu preprosto nismo prebili obrambe Salonita, dobro je deloval predvsem njihov pasivni blok, in niz smo tako izgubili. Tudi drugi niz smo začeli zelo slabo, mislili, da bomo težko prišli nazaj v igro, vendar nam je uspelo. Nato pa smo imeli tekmo popolnoma pod nadzorom, delali serije za serijami in tekmo zasluženo dobili," je tekmo komentiral Možič.

Calcit ostaja edini neporažen
Calcit Volley se je prav tako prebudil v drugem nizu, ko je na servis Milosza Hebde dosegel štiri zaporedne točke, zadnjo Timotej Gal Kos, za vodstvo s 13:9. Novinec v kamniški ekipi, ki je v soboto prvič začel tekmo, je z asom poskrbel za 17:12, tako da je trener gostov Aleš Hribar (pred dvema sezonoma je še vodil kamniško zasedbo) posegel še po svojem drugem polminutnem odmoru. To ni dosti pomagalo, kamniška ekipa je drugi niz dobila na 19, naslednja pa na 15 in 16.

Mitja Gasparini (20 točk) je spet vlekel voz, ko drugim napadalcem še ni šlo. "Pohvalil bi tudi naše sprejemalce, ki so od drugega niza naprej držali sprejem na visoki ravni. Potem je bilo tudi Janu Brulcu lažje razigrati ekipo," je povedal Andrej Flajs, pomočnik trenerja Calcit Volleyja. Na klopi ni bilo prvega trenerja Gregorja Jerončiča, ki je moral v karanteno, saj je bil njegov sin Rok po vrnitvi z evropskega prvenstva do 20 let pozitiven na testu za koronavirus. Nadomeščal ga je predsednik kluba Gregor Hribar.

V soboto derbi: ACH – Calcit
Državni prvaki, odbojkarji ACH-ja, v dvoboju s Krko niso imeli nobenih težav, v naslednjem krogu pa se bo treba za zmago precej bolj potruditi, saj se bosta prvič v novi sezoni "udarila" glavna kandidata za naslov. ACH bo namreč gostil Calcit Volley. Tekma bo v soboto ob 20.30.

1. DOL (M), 5. krog:
MERKUR MARIBOR – SALONIT ANHOVO
3:1 (-22, 22, 12, 16)
ACH VOLLEY – KRKA
3:0 (19, 16, 21)
CALCIT VOLLEY– PANVITA POMGRAD
3:1 (-19, 19, 15, 16)
21. oktobra:
HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV – HOČE

Vrstni red: Calcit Volley in ACH Volley po 12, Merkur Maribor 10, Salonit Anhovo 8, Panvita Pomgrad 7, Hoče in Hiša na kolesih po 4, Krka brez točk.

1. DOL (Ž), 5. krog:
ATK GROSUPLJE – ANKARAN
3:0 (30, 20, 28)
KRIM – SIP ŠEMPETER
0:3 (-21, -20, -20)
Sreda:
NOVA KBM BRANIK – LUKA KOPER
Sreda, 28. oktobra:
GEN-I VOLLEY – CALCIT VOLLEY

Vrstni red: Calcit Volley 9, Nova KBM Branik in ATK Grosuplje 7, Sim Šempeter 6, GEN-I
Volley, Luka Koper in Ankaran po 3, Krim 1.