Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarji in odbojkarice končali redni del tekmovanja

Tekma je bila izenačena od začetka do konca. Vsi nizi so se odločali v končnici, prav nobena ekipa ni imela večje prednosti od petih točk – prednost 11:6 so v tretjem nizu zapravili oranžni zmaji, odločale pa so malenkosti. Obe ekipi sta pokazali borbeno in tudi dokaj kakovostno predstavo, na koncu so bili Štajerci nagrajeni za nekoliko več energije in mogoče tudi močnejšo željo.

Ljubljančani so na servisih veliko tvegali, oboji pa so bili zanesljivi v napadu, blokerji niso bili opazni. Še najbolj Iranec v ljubljanskem moštvu Amir Touhteh, ki je dvema blokoma dodal še dva asa in 11 točk v napadu. Svoje je v domači vrsti dodal Božidar Vučićević, dosegel je 20 točk, a domača tujca je zasenčil Libijec v mariborski vrsti Ahmed Ihbajri. Z 29 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme, znova pa mu je odlično Pomagal Rok Možič, ki je v statistiko vpisal 20 točk in tudi zadnjo na tekmi.

Zadnji krog je odločal tudi o petem mestu, za katero so se potegovale tri ekipe. Osvojili so ga odbojkarji Hiše na kolesih Triglava, ki so po pričakovanjih zmagali v Novem mestu in izkoristili najboljši izhodiščni položaj.

Panviti Pomgradu ni pomagala presenetljiva zmaga nad Calcitom Volleyjem, z njo so si zagotovili le šesto mesto. Tretjeuvrščeni Kamničani so bili v Murski Soboti nerazpoloženi, naredili so ogromno napak, predvsem pri servisu, niso pa igrali z najmočnejšo postavo.
Tekmo so sicer dobro začeli, povedli s 6:2, toda nato so na igrišču zagospodarili Prekmurci. Niz so gladko dobili, verjetno pa je bil odločilen drugi niz, v katerem je Calcit že vodil s 24:22, a nato domačim dopustil štiri zaporedne točke. Tudi v tretjem sta bili ekipi še na 23. točki izenačeni, zadnji dve pa sta pripadli gostiteljem.

Salonit Anhovo je četrto mesto potrdil s težko priborjeno zmago v Hočah. Gostitelji, ki so pred zadnjim krogom upali na spodrsljaj Kranjčanov in Sobočanov, so vodili z 2:1, toda preostala dva niza sta pripadla Kanalcem, pri katerih je Matic Vrtovec dosegel kar 30 točk.

1. DOL (M), 21. krog

ACH VOLLEY - MERKUR MARIBOR
1:3 (-24, 21, -23, -23)

ACH Volley: Toman, Ropret 1, Pernuš, Touhteh 15, Dagostino, Pavlovič, Bošnjak, Okroglič 6, Rutar, Pokeršnik 6, Videčnik 6, Kök 4, Vučićević 20.

Merkur Maribor: Cafuta 1, Herman, Šket 13, Mulec 2, Bračko, Možič 20, Košenina, Donik 2, Uremović 2, A. Adžović, Planinšič, Kisiljuk, Ihbajri 29, Kovačič.


KRKA - HIŠA NA KOLESIH
0:3 (-22, -23, -24)

PANVITA POMGRAD - CALCIT VOLLEY
3:0 (21, 24, 23)

HOČE - SALONIT ANHOVO
2:3 (-20, 22, 15, -23, -15)

Vrstni red: Merkur Maribor 56, ACH Volley 52, Calcit Volley 46, Salonit Anhovo 33,
Panvita Pomgrad in Hiša na kolesih Triglav po 21, Hoče 18, Krka 5 točk.