ACH Volley je v Novem mestu zanesljivo opravil svoje delo. Foto: OZS
ACH Volley je v Novem mestu zanesljivo opravil svoje delo. Foto: OZS

V 12. krogu državnega prvenstva je vsaj na papirju za derbi veljal obračun med Salonitom Anhovo in Maribor Branikom, ki je Kanal v zadnjih letih redno zapuščal sklonjenih glav. Tokrat je bilo drugače, gostje so na krilih Možiča in Ikhbaryija silovito začeli in povedli z 12:16. Prvo zaključno žogo je z asom priboril Možič. Mariborčani so v prvem nizu sicer izkoristili tretjo priložnost.

V drugem nizu je preveč napadov domačih končalo v visokem bloku gostov. Pri rezultatu 9:13 je pri Kanalcih v igro na mesto Radosavljevića vstopil Tomić. Po bloku Možiča nad Vrtovcem in rezultatu 10:16 je pri domačih na mesto Karnela vstopil podajalec Jereb. Mariborčani so blesteli v obrambnih akcijah in v realizaciji protinapadov in so vodstvo povišali na 12:20.

Salonit Anhovo je tretji niz začel s Tomičem na sprejemu namesto Peterlina. Gostje so z močnimi začetnimi udarci pobegnili na 2:6, toda z asom Kavčiča je bilo pri 11:12 spet vse odprto. S prvim polminutnim odmorom je trener štajerske ekipe Sebastjan Škorc svoje varovance spet popeljal na pravo pot.

"Danes je bila na igrišču le ena ekipa. Žal mi nismo bili pravi. Odigrali smo najslabšo tekmo v sezoni in upam, da smo se iz nje kaj naučili," je povedal Rade Dačović, trener Salonita Anhovo. Trener gostov Sebastjan Škorc je priznal, da so bili njegovi varovanci zelo motivirani: "Danes smo si res želeli zmagati. Mislim, da v Kanalu nismo slavili kakšnih šest let. Odigrali smo fenomenalno v vseh elementih igre. Pohvale si zasluži celotna ekipa."

Mitja Gasparini je za Calcit Volley prispeval 24 točk in seveda ostaja na vrhu najboljših po točkah v tej sezoni DP-ja. Foto: OZS
Mitja Gasparini je za Calcit Volley prispeval 24 točk in seveda ostaja na vrhu najboljših po točkah v tej sezoni DP-ja. Foto: OZS

Prvaki zanesljivi, Kamničani malo manj
ACH Volley je v Novem mestu Krko ugnal z 0:3 in pozabil na poraz z Dobom v Srednjeevropski ligi. Prvaki so blesteli predvsem v bloku. Nizi so se končali na 16, 16 in 17. Krka je imela sicer v preteklih tednih precej zdravstvenih težav zaradi koronavirusa.

V naslednjem krogu branilce naslova (5. decembra) čaka derbi v Kamniku s Calcit Volleyjem, ki se je moral tokrat precej potruditi za gostujočo zmago nad Panvito Pomgrad z 1:3. Tudi brez obolelih Urbana Drvariča (prvi organizator igre) in Blaža Grabarja so bili gostitelji, ki jih vodi nekdanji trener Kamničanov Aleš Hribar, zelo konkurenčni vse do druge polovice tretjega niza.

1. DOL (M), 12. KROG
SALONIT ANHOVO ‒ MERKUR MARIBOR 0:3 (-19, -14, -16)

Salonit Anhovo: Boharev 2, Jereb, Filiputti, Karnel, Kavčič 5, Maretič, Radosavljević 8, Peterlin 3, Kovačič 1, Vrtovec 12, Basaneže, Tomić 3, Maretič (L), Šarić (L).

Merkur Maribor: Cafuta, Mulec 6, Detela, Bračko, Možič 18, Donik 11, Uremovič 4, Adžović, Planinšič, Kisiliuk, Ikhbayri 15, Kovačič, Herman (L), Košenina (L).

PANVITA POMGRAD ‒ CALCIT VOLLEY 1:3 (19, -18, -21, -18)

KRKA ‒ ACH VOLLEY 0:3 (-16, -16, -17)

HOČE ‒ HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV 3:0 (24, 18, 21)

Vrstni red: ACH Volley 27, Merkur Maribor 22, Calcit Volley 21, Salonit Anhovo 12, Panvita 10, Hiša na kolesih 7, Hoče 4, Krka 2.

1. DOL (Ž), 12. krog:
ANKARAN - ATK GROSUPLJE 1:3 (18, -20, -21, -26)

Vrstni red: Calcit Volley 21, Sip Šempeter 15, Nova KBM Branik in ATK Grosuplje po 13 točk ...