V času predsednikovanja Metoda Ropreta so slovenski odbojkarji dvakrat postali evropski podprvaki. Foto: Aleš Oblak
V času predsednikovanja Metoda Ropreta so slovenski odbojkarji dvakrat postali evropski podprvaki. Foto: Aleš Oblak

Za župana Brezovice, edinega kandidata, bo to tretji mandat, na čelo zveze je prišel leta 2012, ko je zamenjal Matjaža Kovačiča. V osmih letih dela kot predsednik OZS-ja je vpisal vrsto reprezentančnih uspehov, moška ekipa je na evropskih prvenstvih osvojila dve srebrni kolajni, izkazala so se tudi dekleta v mlajših kategorijah.

"Moje napovedi leta 2012 so bile pogumne. Nekatere sem uresničil oziroma še presegel, nekaterih ne. Zelo malo je bilo tistih, ki so verjeli, da lahko na velikih tekmovanjih osvojimo kolajno, mi smo pri moških osvojili kar dve. Dosegli smo cel kup drugih uspehov, uspešno organizirali številna tekmovanja na čelu z moškim evropskim prvenstvom, uspelo nam je stabilizirati tudi finančno stanje. Nimamo več nobenega kredita, celo varčujemo za čase, ko mogoče stanje ne bo več tako rožnato," je po izvolitvi dejal Ropret, ki se je delegatom zahvalil, da so ga podprli tudi leta 2017, ko finančnih načrtov niso izpolnili, a ne po svoji krivdi.

Prepričan, da bo Slovenija kmalu zaigrala na olimpijskih igrah

"Marsikaj se nam je podrlo, ko smo se uvrstili v Ligo narodov in potem neupravičeno ostali brez nje – tudi finančno, a smo tudi po zaslugi organizacije lanskega evropskega prvenstva izplavali iz nemirnih morij. Hvala vsem, ki so pri tem pomagali, predvsem pa hvala vsem odbojkarskim delavcem, ki so mi tudi po težkem letu 2017 še naprej zaupali," je ponosen na svoje in tudi delo vseh odbojkarskih delavcev v Sloveniji. Predsednik je sicer pred časom napovedoval, da se bo poslovil po olimpijskih igrah, bil je prepričan, da se bo Slovenija v Tokio uvrstila, ker se ni, pa je očitno spremenil odločitev.

"Tekmovalno rečeno je res, da tega cilja nismo izpolnili, a sem prepričan, da ga še bomo. To pa zagotovo ni glavni razlog, da sem znova kandidiral. Glavni razlog za to, da ostajam na čelu OZS-ja, je to, da sem zaznal kemijo med reprezentanti, klubi, mediji in nami. Leta 2012 se o odbojki ni poročalo, zdaj smo postali prepoznaven šport. Take kemije v našem športu še ni bilo, lahko le izrazim upanje, da se bo nadaljevala. Marsikateri cilj smo izpolnili, organizirali evropsko prvenstvo s plusom, dvignili na noge športno Slovenijo, prvič pridobili generalnega pokrovitelja oziroma medijskega partnerja za domačo ligo. Seveda pa imamo nove načrte, ki jih bomo v naslednjem mandatu poskušali izpolniti," je nadaljevanje garaškega dela napovedal Ropret.