Metod Ropret. Foto: www.alesfevzer.com
Metod Ropret. Foto: www.alesfevzer.com

Predsednica organizacije je postala Hrvatica Valentina Bifflin, predsedniku Odbojkarske zveze Slovenije Metodu Ropretu pa so zaupali vlogo podpredsednika tega regionalnega združenja.
Pod okriljem združenja Mevza že vrsto let potekajo conska klubska in reprezentančna tekmovanja v odbojki in odbojki na mivki. Prvotnim šestim članicam, Avstriji, Češki, Hrvaški, Madžarski, Slovaški in Sloveniji, sta se na željo Evropske odbojkarske konfederacije pridružila še Ciper in Izrael, potem ko je Mevzo vrsto let vodila Avstrija, pa so se predstavniki držav asociacije zdaj odločili za novo vodstvo.

Odslej bo na čelu srednjeevropskega združenja generalna sekretarka Hrvaške odbojkarske zveze, Valentina Bifflin.

V vodstvu Mevze bo imela svojega predstavnika tudi Slovenija, saj je bil predsednik Odbojkarske zveze Slovenije, Metod Ropret, izvoljen za podpredsednika, skrbel pa bo tudi za nadzor nad financami, vlogo finančnega revizorja bo opravljal Gregor Humerca, generalni sekretar OZS-ja. Ob Ropretu bosta kot podpredsednika delovala še predsednik avstrijske zveze, Gernot Leitner in generalni sekretar madžarske zveze, Zsolt Ludvig.

"Menim, da je prav, da so se zgodile spremembe. Zadnja leta se nismo organizirali na ravni, na kakršni bi se morali. Posledično se je to odražalo pri slabi udeležbi klubov v srednjeevropskih tekmovanjih. Moja želja je, da bi v njih igrali predstavniki iz vseh držav, in do zdaj ni bilo tako," je povedal Ropret, ki vidi prihodnost v vključevanju in povezovanju.

"Zase lahko rečem le, da izvolitev za podpredsednika le še potrjuje, da je slovenska odbojka tudi v srednjeevropskem prostoru prepoznana, da imajo tako klubi kot reprezentance pomembno vlogo in temu primerno nam je pripadla ta vloga."

Osrednji prostori združenja Mevza ostajajo na Dunaju, medtem ko bodo administrativne naloge odgovorni opravljali v Zagrebu.

Odbojkarji ACH Volleyja so z osvojenimi 12 naslovi najuspešnejši klub v ligi Mevza.