ACH bi proti ruskim velikanom kmalu osvojil točko. Foto: www.alesfevzer.com
ACH bi proti ruskim velikanom kmalu osvojil točko. Foto: www.alesfevzer.com

Po torkovem porazu proti gostiteljem enega od turnirjev Lige prvakov (skupina C), ekipi Berlin Recycling Volleys, je malokdo verjel, da bi lahko ACH proti Zenitu iz Kazana prikazal tako dobro igro in res škoda, da ni iztržil vsaj točke. Po izenačenju na 1:1 se je odlično držali tudi v naslednjih dveh nizih.

Pleško: Kazan je bil premagljiv, a nismo izkoristili priložnosti

V tretjem nizu je bilo po treh zaporednih točkah ACH-ja 22:22, Matic Videčnik pa je poskrbel za 23:23. Favorizirani tekmeci so v končnici niza unovčili kakovost, prvo zaključno žogo je z asom izkoristil Bartosz Bednorz.

Tudi četrti niz je bil zelo izenačen, Zenit Kazan je le enkrat povedel za tri točke (17:14). ACH Volley si je celo priboril žogo za niz, a spet ni šlo. Najboljši igralec tekme Maksim Mihajlov (20 točk) je stopil na servis in Zenit si je z uspešno akcijo velemojstra Earvina Ngapetha (16 točk) priboril prvo zaključno žogo. Toda ACH je grizel do konca in niz (ter tekma) se je s ključno potezo Ngapetha končal na razliko (28:26). Mitar Đurić je za ACH dosegel 21 točk.

Takoj po tekmi so se slovenski prvaki z avtobusom odpravili proti Ljubljani. V nedeljo jih že čaka tekma državnega prvenstva, v Tivoliju bodo gostili Hišo na kolesih Triglav. Naslednji turnir Lige prvakov bo ACH v februarju odigral v Kazanu.

Nova poraza ACH Volleyja in odbojkaric Calcita

Liga prvakov, skupina C, Berlin:
ZENIT KAZAN - ACH VOLLEY
3:1 (16, -19, 23, 26)

Zenit Kazan: Voronkov, Surmačevskij, Volvič 9, Alekno 2, Volkov 7, Ngapeth 12, Bednorz 17, Krotkov, Butko 1, Kononov 1, Zemčenok, Smoljar, Golubjov, Mihajlov 20.

ACH Volley: Toman, Ropret 1, Pernuš, Touhteh 7, Dagostino, Pavlović, Bošnjak, Okroglič, Rutar, Pokeršnik 6, Videčnik 9, Kök 9, Djurić 21, Vučićević.

Vrstni red: Zenit 9, Berlin 6, ACH Volley 3, Jasztrebski 0.


Še tretji poraz odbojkaric Calcita
Odbojkarice Calcita Volleyja (brez poškodovane Ane Marije Vovk) so na turnirju skupine B Lige prvakinj v Trevisu izgubile še tretje srečanje. Po Coneglianu (3:0) in Fenerbahčeju (3:1) jih je premagal še Nantes, izid je bil 3:0 (22, 19, 20). Šepala je učinkovitost v napadu, Olivera Kostić Brulec tokrat ni bila razpoložena kot proti Turkinjam,

"Po včerajšnji tekmi nam je manjkalo energije, drugo pa je, da so nas nasprotnice s servisi spravil od mreže. V takšnem položaju bi morali poskušati kakšen servis bolje sprejeti, bolje pa bi morali odigrati nekatere 'lahke' žoge. Žal v tem nismo bili najbolj uspešni, tako da bomo morali na svojo prvo morebitno zmago počakati do turnirja v Nantesu. Vendar bomo morali, če bomo želeli proti ekipam na tej ravni, prikazati svojo najboljšo odbojko. Proti Fenerbahčeju smo bili blizu tega, danes niti približno ne," je povedal trener Aljoša Jemec.

Liga prvakinj, skupina B, Treviso:
NANTES
- CALCIT VOLLEY 3:0 (22, 19, 20)

Calcit Volley: Špoljarič, Mihevc 1, Pogačar, Š. Marušič 1, Brulec Kostić 11, Boisa , Zatković 11, Janežič, Charuk 10, Jerala 2, Radišković 3.

Nantes: Synder 11, Lercrosnier, Kokkonen, Mendaro Leyva 17, Sylves 7, Alanko 4, Le Roux, Schad 7, Dekeukelaire, Piata Zessi, Gommans 12, Roze.

Vrstni red: Conegliano 9, Fenerbahče 6, Nantes 3, Calcit Volley 0.