Slovenski odbojkarji se pripravljajo na evropsko ligo. Foto: Odbojkarska zveza Slovenije
Slovenski odbojkarji se pripravljajo na evropsko ligo. Foto: Odbojkarska zveza Slovenije
Slovenski odbojkarji
Slovenija bo v 1. krogu gostovala na Nizozemskem. Foto: Odbojkarska zveza Slovenije

Izbrana vrsta je že opravila dva tedna priprav, ki jih je vodil Samo Miklavc. V tem delu sta bili v ospredju telesna pripravljenost in uigravanje.

"Z dosedanjim delom smo lahko zadovoljni. Vsi igralci so prišli na priprave motivirani in željni dokazovanja. Tudi novinci so se zelo dobro vključili v ekipo, tako da na treningih lahko kakovostno delamo. V dopoldanskem času pozornost posvečamo predvsem telesni pripravi in tehničnim elementom, v popoldanskem delu pa uigravamo ekipo, ki bo nastopala v novoustanovljeni evropski ligi," je strnil Miklavc.

Pri delu mu pomaga Sebastijan Škorc, Miklavc na pripravah lahko računa na vseh petnajst odbojkarjev, saj večjih težav z boleznimi oziroma poškodbami v izbrani vrsti ni: "Za zdaj je vse v redu, razen vsakodnevnih manjših zadev, ki pa so posledica tega, da so nekateri igralci v klubih trenirali v veliko manjšem ritmu, kot je ritem treningov v reprezentanci. Tonček Štern je del priprav izpustil zaradi bolezni, a se je že priključil ekipi. Drugo poteka po načrtih."

V slovenski skupini B igrajo še Nizozemska, Turčija in Ukrajina, tekme bodo v dvokrožnem sistemu potekale med 20. majem in 6. junijem. Zmagovalec skupine se uvrsti na zaključni turnir, kar je cilj Slovenije. "Jedro reprezentance v evropski ligi bodo tvorili tisti igralci, ki so bili v izbrani vrsti že v lanski sezoni, torej Jan Kozamernik, Tonček in Žiga Štern, Jan Klobučar in Sašo Štalekar. Sicer pa imamo na treningih petnajst igralcev, ki so med seboj zelo enakovredni, tako da lahko normalno treniramo. Način treninga je enak kot v lanski sezoni, ko je treninge vodil Slobodan Kovač. Intenzivnost je zelo visoka in zato menim, da lahko pričakujemo podobne odbojkarske predstave kot v zadnjih sezonah," je še povedal Miklavc.

Zaključni turnir zmagovalcev bo 13. in 14. junija na Češkem. Zmagovalec tega turnirja se bo udeležil kvalifikacij za preboj v ligo narodov 2019, ki je zamenjala svetovno ligo.