Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanski odbojkarji so srečanje sicer odprli dobro, vodili so za tri točke (10:7), nato pa se je razigral Tommaso Rinaldi, ki je serviral kar tri ase zapored, gostje so stopili na plin, prisilili domačega trenerja Radovana Gačića v minuto odmora, a tudi to ni kaj prida pomagalo. Italijani so hitro povedli za pet (17:12) in v udobni prednosti relativno mirno končali prvi niz (25:18).

V drugem nizu niso imeli tako lahkega dela, padla jim je osredotočenost, kar so Ljubljančani hitro izkoristili in po zaslugi Danijela Koncilje povedli s kar +7 (10:3). V nadaljevanju niza so prednost brez večjih težav zadrž(ev)ali. Še ve več, po novem odličnem servisu Filipa Šestana so povedli za devet (19:10), kmalu zatem so izenačili na 1:1.

Ko je že kazalo, da utegnejo biti Ljubljančani v naletu, so se Italijani še pravočasno pobrali in povedli za tri. Nato se je razigral še Rinaldi in prednost je narasla na pet točk (12:7). Z zadnje črte sta se pozneje z odličnimi začetnimi udarci razigrala še Adis Lagumdžija in francoski zvezdnik Earvin Ngapeth, prednost je hitro rasla, gostje so niz sklenili s 25:16.

Gostitelji so morali nujno dobiti naslednji niz, če so želeli ostati v dvoboju. A načrt se jim ni izšel. Na trenutke so delovali precej nemirno, izkušeni varovanci nekdanjega slovenskega selektorja Andree Gianija so to brez težav izkoriščali. Vsakič, ko so se jim Slovenci približali, jim je nasprotnik vrnil milo za drago. Po bloku Dragana Stankovića je prednost narasla na +5 (13:8). Ljubljančani se niso dali, drago so prodali svojo kožo, borili so se vse do konca, a za izenačenje na 2:2 jim je zmanjkalo moči. Modena je dvoboj končala z zmago v 4. nizu s 25:22.

Zvezdniška ekipa Modene v Tivoliju ugnala ACH Volley

POKAL CEV (M), četrtfinale

Prva tekma:
ACH VOLLEY - MODENA
1:3 (-18, 17, -16, -22)

ACH Volley: Mejal, Šket, Todorović 1, Bošnjak, Koncilja 9 (1 as, 2 bloka), Šestan 12 (1 as), Kovačič, Gjorgiev 16, Videčnik 6 (2 bloka), Kök 10 (1 blok), Šen.

Valsa Group Modena: Bruno 2 (1 as), Marechal, Sanguinetti 10 (2 bloka), Stanković 7 (5 blokov), Ngapeth 12 (1 as, 1 blok), Krick, Lagumdžija 17 (1 blok), Roussaeux 1, Bossi, Salsi, Rossini, Rinaldi 15 (5 asov).

Povratna tekma bo v sredo, 15. februarja, ob 20.30.