Rok Možič je bil lani eden izmed stebrov slovenske reprezentance. Foto: volleyballworld.com
Rok Možič je bil lani eden izmed stebrov slovenske reprezentance. Foto: volleyballworld.com

Eden od nosilcev igre v slovenski odbojkarski reprezentanci, sicer tudi kapetan Verone, je 23. aprila prestal artroskopijo levega gležnja.

"Odstranili so mi delček kosti, ki se je odlomil zaradi vsega stresa in velikih sil pri pristankih. Želja vseh je bila, da to opravim po koncu reprezentančne akcije, a je bila bolečina preprosto prehuda. Celo sezono sem za Verono igral s takšnimi in drugačnimi bolečinami," je po uspešni operaciji sporočil Možič.

Rehabilitacija je že pri koncu, a mladi štajerski sprejemalec še ne more pomagati slovenski reprezentanci.

"Moram reči, da sem zelo zadovoljen, glede na to, da je bil nekje predviden rok trajanja okrevanja med šest in osem tednov. Zdaj smo nekje med šestimi in osmimi tedni, tako da za zdaj poteka zelo dobro," je povedal Možič.

Uveljavljeni sprejemalec je povedal, da je že začel lažji tek, mišice in skelet krepi z vajami v bazenu ter z lažjimi skoki tudi na prostem. "Fizična pripravljenost mislim, da je v tem trenutku na zelo visoki ravni," je poudaril.

Možič z veliko nestrpnostjo pričakuje vrnitev v reprezentanco. "Ko se bodo fantje vrnili s turnirja na Japonskem, upam, da se jim bom lahko pridružil in začel delati tiste resne odbojkarske treninge ter se počasi vrnil na igrišče," je dejal.

Pričakuje, da bo lahko delal takšne vaje in treninge, kot jih opravljajo njegovi kolegi iz reprezentance. Navdušuje ga, kako dobro so se reprezentančni kolegi odrezali v Ligi narodov. Je pa priznal, da je bilo težko gledati tekme pred zaslonom.

"Ko se spomnim prve tekme proti Nizozemski, jo je bilo zelo težko spremljati od doma, sploh pa takšen napet rezultat. Raje bi bil z njimi, ampak v tem trenutku moram gledati nase oziroma na svoje zdravje, da bom čim prej nazaj in jim bom lahko pomagal."

"V tem trenutku delam vse, da bom čim prej nazaj. Podpiram reprezentanco za zdaj še od daleč, upam pa, da v čim krajšem času tudi nazaj na igrišču," je sklenil 22-letni Možič.

Rok Možič upa, da bo lahko pomagal odbojkarjem v Stožicah