Glenn Hoagg s svojimi varovanci odhaja v Italijo na krilih izjemne zmage v Tivoliju. Foto: FOTO BOBO
Glenn Hoagg s svojimi varovanci odhaja v Italijo na krilih izjemne zmage v Tivoliju. Foto: FOTO BOBO

Slovenski prvaki so pripravili v Ljubljani zares prvovrstno presenečenje. V razburljivi tekmi, ko so se znašli že v povsem izgubljenem položaju, saj so imeli gostje v četrtem nizu na voljo kar sedem zaključnih žog za zmago, so premagali eno najboljših ekip z Apeninskega polotoka.

Z namenom, da odigrajo najboljšo tekmo
V Italijo varovanci Glenna Hoaga odhajajo optimistično razpoloženi. Kanadski strateg je pred odhodom na vroče gostovanje povedal: "Moramo se držati našega igralnega načrta. Mogoče smo nekoliko utrujeni, zato smo na zadnji tekmi odpočili nekatere ključne igralce. Čaka nas izjemno težka tekma, saj je Macerata odlična fizično močna ekipa, ki igra izredno stabilno. V Italijo odhajamo z namenom, da odigramo našo najboljšo igro. Moramo biti popolnoma osredotočeni na to, da bomo igrali za vsako točko posebej, kot nam je to uspelo v Ljubljani. Na vsak način upam, da bomo pri tem uspešni."

"V Italijo, državo, kjer se igra najboljša evropska odbojka, odhajamo po zmago. Čeprav smo v Tivoliju igrali na dokaj visokem nivoju, imamo v igri še nekaj rezerv. Spet bo zelo pomemben sprejem njihovih servisov. Veseli nas, da nas bo v živo spremljalo več kot 200 navijačev," je dejal kapetan blejske vrste Andrej Flajs.

Manjkal bo le Barreto
V dvorani Fontescodella naj bi ACH bodrilo več kot dvesto navijačev. Po izjemni predstavi v Tivoliju prejšnjo sredo so odigrali Blejci dve tekmi. V državnem prvenstvu so premagali Marchiol, nato pa jih je v sklopu sredjeevropske lige ugnal avstrijski Aon Hotvolleys. Večjih zdravstvenih težav v blejski zasedbi nimajo. Manjkal bo le Marcelo Barreto.