Reprezentanci se je pridružil še Gregor Ropret, ki je (ob Dejanu Vinčiću) nepogrešljiv del ekipe na mestu podajalca. Foto: Aleš Fevžer
Reprezentanci se je pridružil še Gregor Ropret, ki je (ob Dejanu Vinčiću) nepogrešljiv del ekipe na mestu podajalca. Foto: Aleš Fevžer

"V klubu mi je manjkalo le nekoliko več igralnega časa, zato se izredno veselim prvih reprezentančnih tekem," je dejal 34-letni organizator igre.

Izbrana vrsta danes končuje drugi teden priprav. Po prostem koncu tedna se bo v Ljubljani znova zbrala v ponedeljek, ko se bosta ekipi pridružila še zadnja člana reprezentance Jan Kozamernik in Klemen Čebulj, ki sta v torek v poljskem državnem prvenstvu z zmago na peti tekmi osvojila bronasto kolajno z Assecom iz Rzeszowa.

Konec prihodnjega tedna bodo slovenski odbojkarji delo s treningov preizkusili tudi na tekmah. Gostovali bodo na Nizozemskem in tam z gostitelji odigrali dva pripravljalna obračuna. To bosta tudi edina preizkusa slovenske izbrane vrste pred začetkom Lige narodov.
Uvodni obračun v tem tekmovanju Slovence v Nagoji na Japonskem čaka proti Srbiji in je oddaljen 19 dni.

"Upam, da ekipa ostane zdrava. Vsi fantje nismo več najmlajši. Reprezentančna sezona bo res dolga, čaka nas precej tekem, prav vsaka izmed njih pa bo štela. Vsaka zmaga bo pomembna za razvrstitev na svetovni jakostni lestvici. S fanti se dobro poznamo. Verjamem, da se bomo na igrišču hitro ujeli in pokazali pravo tekmovalno pripravljenost," je še dodal Ropret.

Turnir na Japonskem bo prvi izmed treh v rednem delu lige narodov. Po štiri tekme slovensko vrsto nato čakajo še v Franciji (20.–25. junij) in na Filipinih (4.–9. julij). Rezultatska uspešnost jo lahko popelje še na Poljsko, kjer bo med 19. in 23. julijem še zaključni del tekmovanja.
Konec avgusta se bo začelo evropsko prvenstvo, konec septembra pa še kvalifikacije za olimpijske igre.