Med ženskami sta zmagali Tajda Lovšin in Špela Morgan, pri moških pa Tadej Boženk in Vid Jakopin.

50 dvojic odprlo sezono v odbojki na mivki v Preddvoru

"Zelo sva veseli zmage in zelo sva tudi veseli, da spet igrava skupaj, da uživava in tudi, da nama gre dobro. Nisva pričakovali, da se bo tako dobro razpletlo, o zmagi namreč nisva razmišljali. Želeli sva si le igrati najboljše, kar lahko in veseli sva, da nama je to uspelo. Turnir je potekal na res visoki ravni in bil tudi lepo organiziran. Super," je bila po zmagi primorske naveze zadovoljna Lovšinova.

Odbojkarji veseli vrnitve na mivko

Jakopin: Forma nasprotnikov zelo različna
"Počasi skušava dvigniti formo na pravi nivo. Težko je oceniti nastope. Prišle so dobre ekipe, vse najboljše slovenske, a se vidi, da je forma zelo različna. Eni so malo višje, eni malo nižje, odvisno od tega, koliko je bil kdo že na mivki. Bil je lep turnir, tako da se nadejam, da se po tej epidemiji počasi zažene celotna karavana. Naslednji turnirji, ki so v načrtu, so še vedno del slovenske serije. Čakamo na koledar mednarodne zveze, kdaj se bodo na njem pokazali tudi kakšni močnejši turnirji. Za zdaj so na njem le tisti nižjega ranga,"
je dejal Jakopin.

Drugo mesto je pripadlo dvojicama Artur Hajos-Atila Bence Streli in Zala Špoljarič-Lana Žužek, tretje pa Alan Košenina-Sergej Drobnič ter Klara Kregar-Katarina Fabjan.

Na turnirju so nastopili številni, ki sicer igrajo le dvoransko odbojko. Preizkusila se je tudi dvojica Tine Urnaut - Rok Možič, ki je izpadla v četrtfinalu.

Jakopin: Kar precej časa je potrebno, da se navadiš na mivko in sonce

Brez turnirja v Žužemberku
Odbojkarska karavana je ostala brez turnirja v Žužemberku na začetku julija, zato bo naslednji turnir slovenske serije v Kostanjevico na Krki, ki bo od 10. do 12. julija. V Mokronogu (16.–18. julija) bodo odbojkarice in odbojkarji na mivki nabirali še zadnje točke za državno prvenstvo, v boj za državna naslova pa se bodo podali od 23. do 25. julija v Kranju.