Tudi po zaslugi podajalca Gregorja Ropreta so Slovenci kar četrti na lestvici Lige narodov. Foto: OZS
Tudi po zaslugi podajalca Gregorja Ropreta so Slovenci kar četrti na lestvici Lige narodov. Foto: OZS

Slovenci so na devetih tekmah letošnje Lige narodov kar sedemkrat zmagali, "padli" so tudi Italijani, Poljaki, Francozi in Rusi. Na lestvici Lige narodov so četrti, na svetovni lestvici FIVB pa osmi.

"Brazilci so v Italijo prišli v najmočnejši zasedbi, vselej veljajo za favorite in tudi tokrat ni nič drugače. Niso zaman na prvem mestu lestvice Lige narodov, a prepričani smo, da lahko, tako kot na primer Francoze, premagamo tudi njih. Mislim, da smo se že zelo dobro uigrali in da je šlo do zdaj vse tako, kot smo si želeli," je povedal sprejemalec Klemen Čebulj.

Sorodna novica Slovenci po skoraj treh urah na kolena spravili še Ruse

Ropret: Zdaj vsi vedo, kako nevarno s(m)o Slovenci
Pritiska uvrstitve v polfinale Slovenci ne čutijo, se pa zavedajo, da je lahko vsak poraz že usoden. "Po takih odmevnih zmagah so apetiti zrasli, a se moramo zavedati, da vse te tekmece v Ligi narodov lahko premagujemo le, če igramo na najvišji ravni. Zavedamo se, da je težje igrati proti na papirju lažjim tekmecem, in smo se iz poraza proti Nemčiji marsikaj naučili. Upamo, da bomo do konca rednega dela lige zdržali brez podobnih kiksov," pa je na videodruženju z novinarji razmišljal podajalec Gregor Ropret.

"Sami smo že od začetka verjeli, da se lahko kosamo z vsemi reprezentancami. In če do tekem proti Kanadi, Franciji in Rusiji morebiti kdo še ni računal na to, da se lahko vmešamo v boj za najvišja mesta, pa zdaj absolutno vsi vedo, da se Slovenci borimo za tako želeni Final four. A pred nami je ogromno dela, najprej proti Brazilcem. Zavedamo se, da na tekmi nismo favoriti, zato bomo lahko igrali neobremenjeno."

Utrujeni življenja v mehurčku
Čebulj in Ropret poudarjata, da bo v obračunu z olimpijskimi prvaki ekipni duh znova ključnega pomena: "Če je bila prej uvrstitev v polfinale le naša želja, je to zdaj postal naš cilj. Vsi smo že utrujeni, dolgo smo že v mehurčku. A dokler smo tako uspešni in pri vrhu lestvice, je motivacija velika. Naredili bomo vse, da v vrhu tudi ostanemo. Lepo je, da smo ob taki konkurenci tudi posamezno zelo uspešni glede na statistične podatke, a je to za nas drugotnega pomena," je še povedal Ropret.

Torek ob 19.30:
SLOVENIJA - BRAZILIJA

Sreda ob 13.00:
SLOVENIJA - AVSTRALIJA

Četrtek ob 16.00:
SLOVENIJA - IRAN

Vrstni red: Brazilija 24, Poljska in Francija po 21, Slovenija in Srbija po 19, Iran in Rusija po 17, Japonska in Nemčija po 13 točk ...