Odbojkarice Nove KBM Branika so bile na drugi tekmi bistveno boljše od nasprotnic. Foto: www.alesfevzer.com
Odbojkarice Nove KBM Branika so bile na drugi tekmi bistveno boljše od nasprotnic. Foto: www.alesfevzer.com

Mariborčanke bodo imele prvo zaključno žogo za že 16. naslov državnih prvakinj v petek v Novi Gorici. Na prvi tekmi finala so imele odbojkarice GEN-I Volleyja v dramatičnem obračunu na domačem terenu v odločilnem petem nizu že zanesljivo prednost, a je vrsti Bruna Najdiča uspel preobrat. Če je imel Najdič po prvi tekmi še nekaj pripomb na igro svojih varovank, je bil lahko z drugim obračunom izjemno zadovoljen. Odigrale so tako rekoč brez napak in v večjem delu ni bilo videti, da igrajo z najboljšo ekipo rednega dela. Odlične so bile prav v vseh elementih.

Zagotovo pa je bila odločilna končnica drugega niza, pred katero je GEN-I Volley nadoknadil visok zaostanek osmih osmih točk (9:17), izenačil na 22:22, a sta nato reči v svoje roke vzeli odlični Iza Mlakar in Anastazija Bezsonova, ki sta svoji ekipi zagotovila vodstvo z 2:0. V tretjem nizu je bila premoč Mariborčank še izrazitejša kot v prvem, tako da ni bilo dvoma, da se bodo veselile druge zmage. Nekaj težav so imele le pri postavljanju pike na i, po izidu 24:7 so namreč gostjam dovolile nekaj lepotnih popravkov poraza.

Mariborčanke še drugič premagale Novogoričanke

Finale, druga tekma:
NOVA KBM BRANIK - GEN-I VOLLEY 2:0
3:0 (13, 23, 10)
Mlakar 18, Bezsonova 16, Sobočan 10, Pintar 8, Najdič in Bračko po 2; Ščuka 9, Lipicer Samec 6, Grudina 5, Velikonja Grbac in Ferlinc po 3, Kovačić 2.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage.