Foto: ParaVolley Europe
Foto: ParaVolley Europe

Tekmo so Slovenke začele odločno. Z dobrimi servisi so tekmicam onemogočale izvedbo napadov, obenem so dobro igrale tudi v bloku in obrambi, si hitro nabrale nekaj točk naskoka ter prepričljivo, s 25:16, dobile uvodni niz. V drugem so imele pobudo Ukrajinke, ki so ves čas vodile za točko ali dve in tako je bilo vse do razburljive končnice, ki je s 25:23 pripadla tekmicam.

Borbene Slovenke se niso vdale. V tretjem nizu sta reprezentanci izmenično nizali točke, nato pa so si naše odbojkarice z izjemno igro v obrambi priigrale protinapade, s katerimi so si zagotovile odločilno prednost in niz mirno pripeljale do konca. Četrti set je bil bolj kot ne formalnost in Slovenke so se lahko veselila zmage s 25:15 in 3:1 v nizih, prvič po letu 2015 pa tudi uvrstitve v polfinale.

"Tekmo smo odigrale zares dobro in zares sem ponosna na to ekipo. Ves čas smo se borile in tudi, ko nam ni šlo in ko nam je v drugem nizu že kazalo nekoliko slabše, smo se pobrale. Za to smo trdo trenirale in kljub vsem nepričakovanim zapletom smo v ključnem trenutku igrale najbolje in zares smo vesele," je po izjemni zmagi nad Ukrajino dejala kapetanka izbrane vrste Lena Gabršček.

Selektor Simon Božič je dodal: "Pridružujem se temu, kar je rekla Lena. Kot sem dejal že danes zjutraj na sestanku in kot ponavljam tudi zdaj, so ta dekleta zame že evropske prvakinje. Odigrati celotno prvenstvo s tako okrnjeno zasedbo, brez menjave, je nekaj izjemnega. Tiha želja se nam je uresničila in po prvenstvu leta 2015 smo spet v polfinalu. Zato res vse čestitke mojim igralkam. Zdaj si želimo še, da bi domov prinesli medaljo."

Nove zmage so se v Kemerju veselili tudi slovenski odbojkarji, ki tako ostajajo v igri za visoko 9. mesto. Prepričljivo s 3:0 (15, 14, 20) so bili boljši od Francozov. V petek jih zdaj čaka obračun z Latvijo. Zmaga jim prinaša obstanek v A diviziji evropskih prvenstev. Odbojkarice bodo polfinalno srečanje igrale ob 16.15 proti Rusiji.