Pri Slovenkah sta bili z 19 in 17 točkami najučinkovitejši Lorena Lorber Fijok in Nika Markovič. Foto: www.alesfevzer.com
Pri Slovenkah sta bili z 19 in 17 točkami najučinkovitejši Lorena Lorber Fijok in Nika Markovič. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenija ima v omenjenem tekmovanju tako eno zmago in tri poraze, Čehinje poraza še nimajo.

Prvi niz se je začel izenačeno, a so po začetnem vodstvu Slovenk Čehinje postopno začele prevzemati pobudo. Slovenke podobno kot proti Špankam znova niso našle odgovora na igro gostij, ki so proti koncu niza vedno bolj višale svoje vodstvo in ga na koncu dobile s 25:16.

V drugem nizu so Slovenke zaigrale precej bolje tako v bloku kot na sprejemu in si priigrale štiri točke prednosti pri izidu 8:4. Podobno prednost so imele tudi v končnici niza (22:18). Postalo je jasno, da imajo enkratno priložnost, da v Lukni osvojijo prvi niz, kar se je na koncu tudi zgodilo, saj so ga dobile s 25:20.

V tretji niz so Slovenke krenile nekoliko ležerno in hitro zaostale z 1:7. V nadaljevanju so nekoliko prebudile in nekajkrat zaostajale zgolj za dve točki. Toda Čehinje so se z boljšo igro ob mreži vselej izvlekle in bile na koncu boljše s 25:21.

Začetek četrtega niza se je začel po slovenskih notah, saj je domača reprezentanca povedla s 4:0. Slovenke so nato imele nekajkrat še prednost petih točk, a se Čehinje niso predale in Slovenke ujele na enajsti točki. Čehinje so postopoma začele prevzemati pobudo in pred končnico povedle za pet točk (23:18), nato pa niz dobile s 25:21.

Pri Slovenkah sta bili z 19 in 17 točkami najučinkovitejši Lorena Lorber Fijok in Nika Markovič. Prihodnji konec tedna Slovenke čaka turnir v Bratislavi, kjer se bodo pomerile s Švedinjami in Slovakinjami.


Zlata Evropska liga (Ž), Maribor

SLOVENIJA - ČEŠKA
1:3 (-16, 20, -21, -21)

Že odigrano:
SLOVENIJA - ŠPANIJA
0:3 (-16, -22, -13)