Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Čeprav so izgubili z 0:3, varovanci Radovana Gačiča med tekmo niso bili v tako podrejenem položaju, kot kaže končni izid. V prvem delu nizov so bili povsem enakovredni tekmecem, ki so s težavo dobili že prvo tekmo v Tivoliju, a v odločilnih trenutkih so Francozi vendarle pokazali večjo zbranost, kar jih je na koncu pripeljalo do zmage.

Predvsem se lahko zahvalijo estonskemu reprezentantu Märtu Tammearuju, ki je bil zelo učinkovit, prvi napad je zgrešil šele v sredini tretjega niza. Čeprav tekme ni začel, v igro je vstopil sredi prvega niza, je bil na koncu z 12 točkami najučinkovitejši igralec tekme, pri Ljubljančanih je še tri več dosegel Nikola Gjorgiev.

Imeli smo dobre trenutke v nizih in svoje priložnosti, ki pa jih danes resnično nismo znali izkoristiti. Nocoj se je dalo iztržiti več in tega se zelo dobro zavedamo. Za nas se tako tekmovanje v Ligi prvakov končuje. Z dvema gostovanjema, danes v Franciji in še prej na Poljskem, ne moremo biti zadovoljni, na preostalih štirih tekmah pa smo se zadovoljivo zoperstavljali favoriziranim tekmecem. Zdaj vse moči usmerjamo v obe domači tekmovanji, pokal Slovenije in državno prvenstvo, kjer so cilji jasni.

Radovan Gačič, trener ACH-ja Volleyja

Francozi so ves čas bolje servirali, to kaže tudi razmerje asov, dosegli so jih šest, Ljubljančani nobenega.

ACH je tekmo odprl z vodstvom 3:0, a domači, ki so za potrditev drugega mesta in uvrstitve v dodatni boj za četrtfinale potrebovali zmago, so hitro prišli k sebi. Na deveti točki so goste s pomočjo akcij s prvim tempom, dobrih servisov in bloka ujeli, sredi niza pa vodili že s 17:12. A oranžni zmaji se niso predali, pred končnico so izenačili, po izidu 21:21 pa niso osvojili točke. Najprej pri izidu 22:21 niso bili zadovoljni s sodniško odločitvijo, nato pa ob koncu prejeli še dva asa.

Podobno kot prvi se je začel tudi drugi niz, na začetku katerega je Gačič Luko Marovta zamenjal z Alenom Šketom, podajalca Ivana Markovića pa z Nejcem Najdičem. Na začetku je bila prednost na strani ljubljanske ekipe, sredi niza pa so po dveh blokih Janu Pokeršniku v prednost prešli Francozi. Do izida 19:16 so gosti še imeli upanje, a igralci Toursa so bili dovolj zbrani, da bi se upanje uresničilo.

Povsem izenačen je bil tretji niz. V njem si vse do konca nobena ekipa ni priigrala več kot dveh točk prednosti, domači pa so tekmo zaključili s tremi asi, predzadnjo točko so dosegli z blokom, tekmo pa je z asom zaključil Željko Čorić.

Gačič: Nadigrali so nas le Poljaki, z drugimi smo se dobro kosali

LIGA PRVAKOV (M), skupina B, 6. krog

TOURS – ACH VOLLEY
3:0 (21, 19, 22)

Tours: Aya Dioko, Dos Santos 9 (1 as, 2 bloka), Pothron 11 (1 as), Ramon, Gabin, Mendez 9 (2 bloka), Drame, Tämmearu 12 (2 asa), Prevert, Pelvet, Čorić 6 (1 as, 3 bloke), Strehlau 1, Klajmon, Parkinson 6 (1 as, 2 bloka).

ACH Volley: Marković 1, Kržič, Satler, Šket 6 (1 blok), Najdič, Marovt 1, Šen, Koncilja 6, Kovačič, Gjorgiev 15, Sešek, Pokeršnik 8 (1 blok), Videčnik 4 (3 bloke), Song.

TRENTINO - RESOVIA RZESZOW
2:3 (20, -23, -20, 20, -9)

Vrstni red: Trentino 16, Tours 12, Rzeszow 6, ACH Volley brez točk.