Slovenska reprezentanca je v Beograd odpotovala oslabljena. Foto: Aleš Oblak
Slovenska reprezentanca je v Beograd odpotovala oslabljena. Foto: Aleš Oblak

Slovenci, ki jih vodi Avstralec Mark Lebedew, v dvorano Slodes niso pripotovali v najboljši zasedbi. V domovini, kjer se na začetek bojev v Ligi narodov pripravljajo s pomočnikom selektorja Zoranom Kedačičem, so ostali Tine Urnaut, Dejan Vinčić, Jan Kozamernik, Jure Okroglič, Tonček Štern in Janž Janez Kržič. Reprezentanci se bo kmalu pridružil še Gregor Ropret.

V Beogradu so za Slovenijo igrali Alen Pajenk, Uroš Planinšič, Mitja Gasparini, Črtomir Bošnjak, Sašo Štalekar, Danijel Koncilija, Jan Klobučar, Jani Kovačič, Žiga Štern, Matic Videčnik, Rok Možič in Nik Mujanović.

"Nisem ravno zadovoljen s predstavo. V prvem nizu smo začeli dobro in običajno bi morali takšen niz dobiti. Vse je še nekako novo, igralci še niso najbolj uigrani, zato prihaja do zgrešenih preprostih žog in napak. V drugem in tretjem nizu smo kljub menjavam igrali dobro. Z 12 igralci smo skozi celotno srečanje ohranjali dokaj visok ritem, kar nas lahko kljub razočaranju ob porazu veseli," je po tekmi za srbsko odbojkarsko zvezo dejal Lebedew.

"Obe reprezentanci sta še na začetku priprav. Trenerja sta zato več poskušala z mlajšimi igralci in menjavami. Igrala se je dobra odbojka, jutri pa nas čaka nova tekma. Liga narodov se nezadržno približuje in pričakujem, da se bomo v naslednjih dveh tednih hitro uigrali, povezali in zmagovali," je povedal Pajenk.

Liga narodov se bo začela 8. junija, Slovenci bodo na prvem turnirju v Brasilii igrali proti ZDA, Braziliji, Avstraliji in Kitajski.