Calcit tokrat ni dovolil presenečenja. Foto: www.alesfevzer.com
Calcit tokrat ni dovolil presenečenja. Foto: www.alesfevzer.com

(25, 17, 15) in izid v zmagah izenačili na 1:1.

O uvrstitvi v finale državnega prvenstva bo odločala tretja tekma, ki bo na sporedu v soboto ob 19. uri v Kamniku.

Kamničani so v zadnjih petih sezonah štirikrat igrali v finalu državnega prvenstva, Kranjčani se v svoji zgodovini vanj še niso uvrstili. Po zmagi na prvi polfinalni tekmi v soboto v Kamniku so bili korak do svojega največjega uspeha, toda varovanci Gašperja Ribiča so pred dobrimi 14 dnevi prav v dvorani Planina ubranili lansko pokalno lovoriko. Da jim kranjska športna dvorana ustreza, so Kamničani potrdili tudi na drugi polfinalni tekmi končnice, ko so v uvodnem nizu ubranili štiri zaključne žoge domačih odbojkarjev, nato pa so zagospodarili na igrišču in zasluženo prišli do zmage.

O uvrstitvi v finale končnice bo odločala sobotna tekma v Kamniku, medtem ko bodo Hoče in ACH Volleyja svojo drugo polfinalno tekmo končnice igrali v četrtek. Na prvi v Ljubljani so s 3:0 slavili odbojkarji ACH Volleyja.

"Zdaj, po koncu tekme, lahko rečem, da je prvi niz veliko pripomogel k naši zmagi, saj smo bili že v izgubljenem položaju, pa smo se vseeno izvlekli iz njega in prišli do vodstva z 1:0. Veseli me, da so moji igralci v tekmo vstopili veliko konkretneje kot na prvi polfinalni tekmi v soboto, bili so odločnejši, kar sem si tudi želel, seveda pa bo treba odigrati še eno dobro tekmo, boljšo kot danes, in upam, da bomo pred svojimi navijači dokazali, da spadamo v finale državnega prvenstva," je dejal Ribič.

"V prvem nizu smo prehitro videli ciljno črto, pri vodstvu 24:20 naredili nekaj neumnih napak in preprosto se v nadaljevanju nismo več zbrali. Jaz kot trener nisem znal dvigniti ekipe na raven, da bi še verjeli v zmago. Ampak to je končnica, to je dejstvo, Kamničani so bili postavljeni pred zid, ostali so živi, zdaj pa je zadeva obrnjena. Mislim, da smo sposobni še enkrat zmagati v Kamniku, vendar bomo morali igrati veliko bolje kot danes, ko smo naredili preveč lastnih napak," je povedal trener Triglava Sašo Rop.

Triglav Kranj: Toman, Lužovec 1, Tučen 3, Bregant 11, Planinc 8, Beravs , Bežek, Mali 1, Jenko, M. Kök 8, A. Kök, Rezar 10.

Calcit Volleyball:
Štalekar 9, Hribar, Golob, Novljan 6, Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 14, Brulec 2, Lakner 1, Kotnik 9, Štembergar Zupan 14, Videčnik, Konjedic.