Gregor Ropret. Foto: CEV
Gregor Ropret. Foto: CEV

"Dodatne preiskave so pokazale, da je Gregor utrpel hud zvin gležnja. Poškodba mu trenutno onemogoča poskoke in s tem normalno treniranje. Ker je zdravje igralca na prvem mestu, smo se odločili, da bo ostal v Sloveniji in tukaj nadaljeval fizioterapije," je o zdravstvenem stanju slovenskega odbojkarja povedal reprezentančni zdravnik Mile Majstorović.

Rdeča luč za Ropreta

Ropret se je nesrečno poškodoval na polfinalni tekmi nedavnega evropskega prvenstva proti Poljakom. Po izenačenju na 1:1 v nizih in pri rezultatu 12:12 v tretjem nizu je 34-letni podajalec po poskusu bloka pristal na stopalu tekmeca, si poškodoval gleženj in igre ni mogel nadaljevati.

Namesto njega je tedaj ekipi v boju za bron na pomoč priskočil Dejan Vinčić, ki bo z Urošem Planinšičem tvoril slovenski podajalski dvojec v japonski prestolnici. Poleg teh se bodo na pot podali še sprejemalci Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Žiga Štern in Rok Bračko, korektor Nik Mujanović, srednji blokerji Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar in Danijel Koncilja ter prosta igralca Jani Kovačič in Urban Toman.


Olimpijske igre, kvalifikacije

Skupina B, Tokio, 1. krog, sobota, 30. september, ob 3.00:
SLOVENIJA − TUNIZIJA

2. krog, nedelja, 1. oktober, ob 3.00:
SLOVENIJA − TURČIJA

3. krog, torek, 3. oktober, ob 3.00:
SLOVENIJA − FINSKA

4. krog, sreda, 4. oktober, ob 3.00:
SLOVENIJA − EGIPT

5. krog, petek, 6. oktober, ob 9.00:
ZDA − SLOVENIJA

6. krog, sobota, 7. oktober, ob 12.25:
JAPONSKA − SLOVENIJA

7. krog, nedelja, 8. oktober, ob 9.00:
SLOVENIJA − SRBIJA

Ropret ne potuje na Japonsko