Slovenski odbojkarji so v odlični formi. Foto: CEV
Slovenski odbojkarji so v odlični formi. Foto: CEV

Na tuje pa se vrača Gregor Ropret, ki bo v Franciji branil barve moštva Cambrai Volley.

Tine Urnaut, kapetan slovenske reprezentance, se seli na Poljsko k prvakom Jastrzebski Weigel, potem ko je v pretekli sezoni igral za Milano v Italiji. Prvotno bi sicer moral igrati na Kitajskem, a to je preprečila koronska kriza.

"Gre za dobro organiziran klub z visokimi ambicijami. Tudi sam si želim vedno igrati odbojko na najvišji mogoči ravni in upam, da bomo imeli dobro sezono. Želim si, da bi se tudi gledalci vrnili na tribune in da bomo skupaj spisali nekaj lepih zgodb," pravi Urnaut pred selitvijo v svoj 14. klub na tujem.

V močni poljski ligi se je 32-letni Korošec tako pridružil Klemnu Čebulju in Janu Kozamerniku, članoma ekipe Asseco Resovia, ki jo vodi slovenski selektor Alberto Giuliani.

Alen Pajenk bo kariero nadaljeval v Grčiji pri najuspešnejšem grškem klubu. "Vesel sem, da sem podpisal pogodbo z Olympiacosom, klubom z dolgo in bogato zgodovino. Prepričal me je dober projekt z visokimi ambicijami. Želim si zmagovati in upam, da bomo skupaj dosegli veliko dobrih rezultatov," je ob selitvi iz Francije, kjer je nastopal za Stade Poitevin Poitiers, v Grčijo, kjer bo igral prvič, povedal srednji bloker. V grškem prvenstvu mu bosta družbo delala Žiga Štern in Sašo Štalekar.

Vseeno pa bo imela Slovenija tudi prihodnjo sezono svojega predstavnika v prvi francoski ligi. Po letu premora se namreč v Francijo vrača Gregor Ropret, ki je preteklo sezono igral za ACH Volley Ljubljana, zdaj pa bo nosil dres moštva Cambrai Volley. "Francosko prvenstvo že zelo dobro poznam in vem, da bo tudi tokrat zelo kakovostno in izenačeno, tako da se veselim novega izziva. Ekipa bo skorajda nespremenjena, novinca bova le dva, poleg mene še korektor, tako da upam, da nam bo uspelo ponoviti lanske predstave in se uvrstiti v končnico," poudarja Ropret.

Slovenski odbojkarji sicer trenutno nastopajo v Ligi narodov, v kateri so po devetih odigranih tekmah s sedmimi zmagami in dvema porazoma na visokem četrtem mestu. Tekmovanje se bo nadaljevalo v torek, ko se bo slovenska izbrana vrsta pomerila z Brazilijo, v sredo in četrtek jo čakata še tekmi z Avstralijo in Iranom.