Slovenci so junija lani zasedli končno četrto mesto v Ligi narodov, ki je bila izjemoma v celoti odigrana na enem prizorišču, v Riminiju. Foto: FIVB
Slovenci so junija lani zasedli končno četrto mesto v Ligi narodov, ki je bila izjemoma v celoti odigrana na enem prizorišču, v Riminiju. Foto: FIVB

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je decembra predstavila nekoliko spremenjen format tekmovanja in organizatorje šestih turnirjev Lige narodov, v kateri bo znova nastopilo najboljših 16 reprezentanc sveta. Zdaj je znan še razpored tekem.

Na uvodnem turnirju v Brasilii se bodo Slovenci kot šesti nosilci tekmovanja najprej pomerili z izbrano vrsto ZDA, nato gostitelji Brazilci, tretjeuvrščeno reprezentanco na svetovni lestvici Rusijo in Avstralijo. Prvi turnir bo med 7. in 12. junijem. V brazilski prestolnici bodo igrali še Japonska, Iran in Nizozemska, hkrati pa bo v Ottawi potekal drugi turnir s Poljsko, Francijo, Srbijo, Argentino, Italijo, Kanado, Nemčijo in Bolgarijo.

Odbojkarska karavana se bo nato preselila na Filipine in v Bolgarijo. Slovenci bodo igrali v Quezon Cityju, kjer jih med 21. do 26. junijem čakajo Nizozemska, Argentina, Italija in Japonska. Druga skupina bo takrat igrala v Sofiji.

Za konec prvega dela tekmovanja pa Slovence čaka še nastop na turnirju v Ufi, ki je kot prirediteljica zamenjala Kemerovo. Na turnirju, ki bo od 5. do 10. julija, se bodo merili s Srbijo in Poljsko, zatem pa še z Iranom in Bolgarijo. Druga skupina bo takrat igrala v Osaki.

Najboljših osem reprezentanc se bo uvrstilo na sklepni turnir, ki bo predvidoma v Italiji od 20. do 24. julija.