Alan Komel je bil zelo dobro razpoložen. Foto: RTV SLO
Alan Komel je bil zelo dobro razpoložen. Foto: RTV SLO

Uvod prvega niza je minil v izenačeni igri. Slovenci so zapravili vodstvo treh točk (11:8) in po zaslugi razpoloženega Zelića so Hrvati povedli s 15:12. Igra gostiteljev je v nadaljevanju stekla. Bili so odlični tako pri sprejemu, servisu, organizaciji, kot tudi v napadu. Tri točke prednosti so si spet priigrali pri izidu 22:19, s takšno prednostjo pa so tudi dobili prvi niz.

Hrvati popustili v zadnjem nizu
Odlična predstava Slovencev se je nadaljevala tudi v drugem nizu. Po izenačenju na 4:4 je Tine Urnaut z močnimi servisi Slovenijo popeljal do vodstva z 10:5. Hrvati se niso uspeli pobrati do konca niza (25:21). Tretji niz je minil v še večji premoči varovancev Iztoka Kšele, ki so hitro povedli s 6:2, pri izidu 15:4 pa je bila tekma odločena. Gostje so do konca osvojili 14 točk.

Reprezentanci sta nato odigrali še dva niza in tudi v rezervnih postavah je bila boljša Slovenija. V četrtem je bilo kar 25:12, v zadnjem pa 25:22.

Evropsko prvenstvo v St. Peterburgu se začenja v četrtek. Slovenci se bodo v četrtek najprej srečali s Španijo, potem pa jih čakajo še Slovaki in Francozi.

Slovenija: Komel 14, Pajenk 11, Urnaut 8, Pleško 8, Vidič 3, Čebron 1, Flajs 1, Gasparini, Škorc, Radovič, Potočnik, Šket, Satler.

Hrvaška: Omrčen 9, Kovačević 8, Zelić 7, Ćošković 6, Puljić 5, Žukovski, Krnić 3, Sabljak, Galić, D. Nojič, Raič, Ćosić, Ž. Nojić, Sikirić.