Matija Pleško meni, da so napovedi pred tekmo nehvaležne. Foto: MMC RTV SLO
Matija Pleško meni, da so napovedi pred tekmo nehvaležne. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji čez zadnjo oviro?

Moška reprezentanca je Portugalce letos enkrat že premagala s 3:1, na drugi tekmi pa je z enakim izidom izgubila. "Priprave, ki smo jih začeli 20. avgusta, so bile uspešne. Večina odbojkarjev je nanje prišla dobro pripravljenih, saj so trenirali v svojih klubih. Za udarno šesterko se še nisem odločil, za vsako igralno mesto se potegujeta po dva igralca. Fantje so napredovali v začetnih udarcih in izboljšali sprejem," je povedal selektor Gregor Hribar. Tekma bo v nedeljo ob 17.00 v Mariboru. Vstopnine ne bo.


"Po kakovosti sta si reprezentanci zelo blizu, zato je nehvaležno napovedovati, katera je bližje uspehu. Upam, da naša,"
je dodal dolgoletni reprezentant Matija Pleško.

V Mogilevo brez Borovinškove
Dekleta z Belorusinjami nimajo dobrih izkušenj, saj so pred dvema letoma dvakrat izgubile. Tudi tokrat bo težko, še posebej, ker so ostale brez poškodovane Sonje Borovinšek (medrebrna mišica).

"Njena odsotnost se bo v igri gotovo poznala. Nekaj dni zaradi poškodbe prsta ni vadila tudi Karmen Kočar. Igro Belorusinj poznamo, v njej je še nekaj ostankov ruske šole. Če bodo naše igralke dobro izvajale začetne udarce in če bo tudi sprejem na pričakovani ravni, se lahko nadejamo pozitivnega rezultata," je pred nedeljsko tekmo v Mogilevu optimističen selektor Tilen Kozamernik.

Povratni tekmi bosta prihodnji konec tedna.

M. R.
Odbojkarji čez zadnjo oviro?