Foto: Volleyball World
Foto: Volleyball World

Pri mednarodni zvezi poudarjajo, da gre za koledar, ki so ga z vsemi odbojkarskimi deležniki, vključno z igralci in trenerji, ustvarjali kar leto in pol. V koledarju so že vpisani vsi datumi svetovnih, evropskih prvenstev in tudi Lige narodov.

V novem olimpijskem ciklu ne bo več kvalifikacij za svetovna prvenstva in olimpijske igre, ampak se bodo ekipe na tekmovanja uvrščale glede na položaj na svetovni lestvici. Koledar mednarodne zveze so uskladili tudi s celinskimi zvezami, v primerjavi z olimpijskim ciklom pred igrami v Tokiu pa se bo število tekmovanj zmanjšalo za 25 odstotkov. Obenem bodo imeli igralci in igralke v primerjavi s sedanjim ciklom na voljo deset dni več za počitek.

Predsednik FIVB-ja Ary Graça poudarja: "Prepričan sem, da smo pripravili daleč najboljši koledar doslej, še posebej ker smo upoštevali želje različnih deležnikov. Z optimizacijo koledarja želimo zagotoviti, da se bodo najboljši igralci in igralke udeleževali vseh največjih tekmovanj. Glede na to, da se bo svetovno prvenstvo zdaj potekalo na vsaki dve leti in da bo na njem nastopalo 32 najvišje uvrščenih reprezentanc s svetovne lestvice, smo tudi prepričani, da bomo v boju za najvišja mesta lahko spremljali največje število reprezentanc doslej. Dobili bomo tudi nove organizatorje tekmovanj na najvišji ravni in pred odbojko je lepa prihodnost."