Foto: World ParaVolley
Foto: World ParaVolley

Slovenke bodo v sredo igrale finale, kjer se bosta najboljši ekipi rednega dela borili za zadnje prosto mesto v Parizu. V torek bo Slovenija igrala še z gostiteljico Kitajsko, a izid te tekme ne šteje za kvalifikacijski turnir.

Slovenija je bila tokrat prepričljivo s 3:0 (12, 12, 9) boljša od Tajske. Selektor Simon Božič je tekmo izkoristil tudi za uigravanje in preizkus določenih taktičnih zadev pred sredo, ko bo Slovenija igrala finale za napredovanje in uvrstitev na paraolimpijske igre v Parizu.

"Pretekle tekme smo odigrale dobro, današnjo smo izkoristili za trening. Jutri nas čaka še tekma proti Kitajski. Mi ciljamo na finale, da bomo tam odigrale tisto svoje, kar znamo. Finalna tekma bo pokazala, kaj zmoremo, kje smo in kaj lahko naredimo, da se uvrstimo na paraolimpijske igre," je po peti tekmi za krovno zvezo za šport invalidov Slovenije – slovenski paralimpijski komite dejala izkušena Saša Kotnik Hren.

Slovenske odbojkarice sede so na paraolimpijskih igrah doslej nastopile trikrat. Na Kitajskem nastopajo v postavi Jana Ferjan, Saša Kotnik, Mira Jakin, Suzana Ocepek, Klara Vrabič, Vesna Pogačar, Tija Vrhovnik, Barbara Kocmur, Valentina Brik in Lena Gabršček.

Izidi Slovenije na kvalifikacijskem turnirju na Kitajskem:
Slovenija – Nemčija 3:1 (13, 20, -20, 25)
Slovenija – Ukrajina 3:2 (24, 19, -18, -18, 12)
Slovenija – Japonska 3:0 (18, 13, 19)
Slovenija – Iran 3:0 (22, 20, 24)
Slovenija – Tajska 3:0 (12, 12, 9)

Torek:
08.00 Kitajska – Slovenija

Sreda:
03.00 Slovenija – druga ekipa rednega dela