Panvita Pomgrad pred sto gledalci ni bila kos ACH Volleyju, ki je zanesljivo dobil vse tri nize. Foto: OZS
Panvita Pomgrad pred sto gledalci ni bila kos ACH Volleyju, ki je zanesljivo dobil vse tri nize. Foto: OZS

Calcit se je še tretjič v tej sezoni reševal v petem nizu, ki ga je dobil na 11, potem ko je z blokom Dika Purića povedel z 12:9. Prvi niz so dobili gostitelji na 17. V kamniški ekipi je šepal sprejem, Hočani so po dveh asih Madžara Marcella Pestija povedli z 19:12. V drugem nizu je bil Tilen Pušnik še naprej nerešljiva uganka za kamniške blokerje, z asom pa je svoji ekipi priboril štiri zaključne žoge. Že prvo je izkoristil Žiga Čopi. Kamniški ekipi je nato uspel preobrat, Mitji Gaspariniju (s 25 točkami je bil najučinkitejši igralec tekme) sta se pridružila še Milosz Hebda in Sašo Štalekar, ki je izkoristil drugo zaključno žogo.

ACH Volley je v Murski Soboti rutinirano opravil svoje delo in zmagal z 0:3. Nizi so se končali na 15, 18 in 18. Božidar Vučičević (13) in Iranec Hossein Toukhteh (10) sta za branilce naslova prispevala največ točk. "Imeli smo nekaj razpoloženih igralcev, naša nova okrepitev Toukhteh, ki je z nami šele nekaj dni, pa je odigral svoje temu primerno in vidi se, zakaj smo ga pripeljali. Svojim igralcem ponavljam, da bodo na vsaki tekmi vsi igrali nabrušeni do konca, saj proti prvaku nimajo kaj izgubiti. Žal samo dres in ime na dresu na tekmi ne zmagujeta. Mi se moramo spustiti na realna tla in se predvsem dokazovati na vsakem treningu in iz tekme v tekmo," je povedal trener ACH-ja Matija Pleško, ki v prvih treh krogih ni mogel biti zadovoljen s pristopom svojih varovancev.

Mlade Slovenke v četrtfinalu

Ženska odbojkarska reprezentanca do 17 let je na četrti tekmi evropskega prvenstva v Črni gori premagala Bolgarijo s 3:0, s čimer si je zagotovila uvrstitev med najboljših osem ekip. V torek Slovenijo za konec tekmovanja v skupini I že čaka dvoboj s Slovaško in boj za 3. mesto v skupini.

DP, 1. DOL (M), 4. krog
SALONIT ANHOVO – HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV
3:0 (15, 21, 20)
HOČE – CALCIT VOLLEY
2:3 (17, 20, -11, -20, -11)
PANVITA POMGRAD – ACH VOLLEY
0:3 (-15, -18, -18)
KRKA – MERKUR MARIBOR
0:3 (-18, -14, -22)
Calcit Volley in ACH Volley po 9, Salonit Anhovo 8, Merkur Maribor in Panvita Pomgrad po 7, Hoče in Hiša na kolesih po 4, Krka brez točk.

Ženske, 1. DOL, 4. krog:
ANKARAN – KRIM
3:1 (16, 17, -19, 15)
CALCIT VOLLEY – ATK GROSUPLJE
3:1 (-31, 16, 12, 6)
21. oktober:
ŠEMPETER – NOVA KBM BRANIK
11. november:
LUKA KOPER – GEN-I VOLLEY
Calcit Volley 9, Nova KBM Branik 7, ATK Grosuplje 4, GEN-I Volley, Sip Šempeter, Luka Koper in Ankaran po 3, Krim 1.