V Kranju so se potegovali za državna naslova v odbojki na mivki. Foto: Ažbe Ribič
V Kranju so se potegovali za državna naslova v odbojki na mivki. Foto: Ažbe Ribič

nik ter Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk.

Jančarjeva in Kotnikova sta v finalu z 2:0 (19, 17) odpravili Jeleno Pešić in Ano Skarlovnik, Pokeršnik in Boženk pa sta bila z 2:0 (12, 12) boljša od Jerneja Potočnika in Vida Jakopina.

Zmagovalki sta do lovorike prišli z dvema izgubljenima nizoma v predtekmovanju in polfinalu, medtem ko Pokeršnik in Boženk nista oddala niti enega niza.

"Pritisk je bil zares velik in veseli sva, da nama ga je uspelo zdržati. Mislim, da sva zasluženo zmagali, saj sva res dali vse od sebe. Hvala vsem, ki so verjeli v naju in naju podpirali. Veselje je nepopisno," je po zmagi dejala Jančarjeva. Kotnikova jo je dopolnila: "Mislim, da je bil danes ključ do zmage to, da sva druga drugi ves čas stali ob strani in se spodbujali. S takšnim odnosom nama je uspelo izničiti zaostanek z 9:15 in to je danes odločilo tekmo."

"Tekmo sva odigrala neverjetno, praktično brez napak. Nekaj napak je bilo sicer na servisu, vendar sva se pri tem elementu že pred tekmo odločila tvegati," je dejal Pokeršnik, Tadej Boženk pa je dodal: "Res je, odigrala sva zelo dobro. Vse pohvale gredo Danijelu za njegovo serijo blokov. To je res naredilo razliko."