Od sobote naprej si boste lahko tekme ogledali na Kongresnem trgu v Ljubljani. Foto: OZS
Od sobote naprej si boste lahko tekme ogledali na Kongresnem trgu v Ljubljani. Foto: OZS

Pokeršnik in Zemljak sta se v prvem krogu veselila zmage nad Nemcema Simonom Pfretzschnerjem in Rudyjem Schneiderjem, nato pa sta slavila še proti Avstrijcema Maximilianom Trummerjem in Felixom Friedlom.

"Predvsem na tej drugi tekmi se je videlo, da ko razmere postanejo težje, je v neoptimalni formi še težje prikazati tisto, kar si želiš. Utrujen si, vroče ti je in zmanjkuje ti moči. Vidi se upad kvalitete. Mislim, da sva zjutraj pokazala malo več tega, česar sva sposobna in da lahko odigrava, kot si začrtava. Vesela sva uvrstitve v četrtfinale," je dejal Zemljak.

Slovenska podprvaka Tadej Boženk in Vid Jakopin sta bila boljša od norveške dvojice Nils Ringoen/Marcus Mol, nato pa sta klonila proti izkušenima Avstrijcema Alexandru Huberju in Christophu Dresslerju. Črtomir Bošnjak in Danijel Pokeršnik sta sprva odpravila Avstrijca Moritza Kindla in Mathiasa Seiserja, nato pa nista bila kos odličnima Clemensu Dopplerju in Alexandru Horstu.

Jakopin in Boženk ne čutita pritiska

V repasaž le Potokarjeva in Kotnikova
Pri dekletih se ni izšlo po načrtih, saj bomo Slovenci v repasažu imeli le eno dvojico, Moniko Potokar in Tjašo Kotnik, ki sta turnir sicer začeli s porazom proti Italijankama Margheriti Bianchin in Claudii Scampoli, boj za četrtfinale pa sta si priigrali s prepričljivo zmago nad Madžarkama Panno Györi in Dorottyjo Szabo.

"Prva tekma je bila pekel in mislim, da še v življenju nisem igrala v takih razmerah. V prvem nizu sva se sicer dobro držali, najprej sva bili nekoliko slabši, nato sva se približali, škoda pa je tistega tretjega niza. Sem pa presrečna, da sva drugo tekmo odigrali stoodstotno, z glavo, zbrano in tudi vreme mi je šlo na roko. Zadovoljna sem, da sva izvlekli vse skupaj, da sva zmagali. Treba si je zapomniti to tekmo in jutri začeti samozavestno," je bila zadovoljna Potokarjeva.

Tajdi Lovšin in Špeli Morgan se je repasaž izmuznil po tesnem porazu s ciprskima predstavnicama Zoi Konstantopoulou in Manolino Konstantinou. Preostali naši dvojici, Nina Lovšin in Tjaša Jančar ter Klara Kregar in Katarina Fabjan, sta izgubili obe tekmi v skupinskem delu tekmovanja in se poslovili od nadaljnjih nastopov.

Tekmovanje se bo v soboto preselilo na osrednje igrišče na Kongresnem trgu. Ženski finale je predviden v nedeljo ob 21., moški pa ob 22. uri. Prenos finalnih dvobojev bo na TV SLO 2/MMC-ju.

Okorn in Marovt dvakratna državna prvaka
V petek so igrali tudi za državne naslove v mlajših kategorijah. Izstopa dosežek Mihe Okorna in Luke Marovta, ki sta osvojila naslov tako v konkurenci do 16 kot tudi do 18 let.

Številni odlični odbojkarji zbrani na turnirju v Ljubljani