Maša Pucelj je bila s 13 točkami najučinkovitejša pri Kamničankah. Foto: Calcit Volleyball
Maša Pucelj je bila s 13 točkami najučinkovitejša pri Kamničankah. Foto: Calcit Volleyball

Slovenske prvakinje si pred obračunom niso delale utvar, da bi lahko premagale turške prvakinje in ene izmed favoritinj tekmovanja. V turški prestolnici so želele čim dražje prodati kožo, hkrati pa tekmo vzeti kot priprave na drugi dve ekipi v skupini, poljski Grot Budowlani Lodž in nemški Potsdam, s katerima naj bi se vsaj na papirju lažje kosale.

Odbojkarice Calcita se proti Fenerbahčeju niso osramotile

Tudi proti Turkinjam pa se vsekakor niso osramotile. Na začetkih nizov so jim bile enakovredne, v odločilnih trenutkih pa niso našle protiorožja za servise domače ekipe, ki je dosegla kar 12 asov.

Z 21 točkami je bila najučinkovitejša Rusinja Arina Fedorovceva. Pri Slovenkah jih je Maša Pucelj dosegla 13.

Naslednja tekma v ligi Kamničanke čaka že prihodnji torek, ko se bodo v Tivoliju merile z Grot Budowlani Lodžem.


IZJAVI PO TEKMI
Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: S tem, kar so dekleta pokazale proti Fenerbahčeju, sem zadovoljen. Veseli me, da se niso ustrašile nasprotnic, igrale so po svojih najboljših močeh in ves čas držale raven igre, ki so jo sposobne igrati. Rezultatsko je morda res videti, da smo bili popolnoma nemočni, toda proti takšni ekipi, ki sodi v vrh svetovne klubske odbojke, je težko kaj več iztržiti. Samo želim si lahko, da bodo s takšnih pristopom nadaljevale tudi v nadaljevanju lige prvakinj. Ali bo to dovolj za kakšno zmago, je težko reči, toda če bodo ohranile to željo po napredovanju v svoji igri, bom zelo zadovoljen.

Maša Pucelj: Želele smo si prikazati svojo najboljšo igro. Vsaka od nas se je trudila, da bi ji to uspelo in mislim, da smo bile v tem kar uspešne. Za vse nas je to velika izkušnja, kajti ne igraš prav pogosto proti tako kakovostni ekipi. Vzdušje na tribunah, pred tekmo, med njo in po njej, je bilo odlično in upam, da bo kaj podobnega tudi na naših domačih tekmah. Že proti Lodžu bomo skušale ponoviti igro iz Carigrada in jo še nadgraditi.

Kamničanke niso uspele preskočiti prve visoke ovire

LIGA PRVAKINJ (Ž), skupina C

1. krog:
FENERBAHČE – CALCIT KAMNIK
3:0 (16, 18, 19)

Fenerbahče: Örge, Stysiak 6 (1 as, 3 bloke), Eroglu 2 (1 as), Germen Korkmaz, Cetin 1, Kalač 3 (1 as), Diken 7 (1 blok), Fedorovceva 21 (6 asov, 1 blok), Menezes, Boz 7 (1 as), Erdem Dündan 6 (1 as, 1 blok), Fetisova 3, Drca 2 (1 as), Ünal 1.

Calcit Volley: Špoljarič, Rituper 3 (1 blok), Gorjup, Radišković 3 (1 blok), Šen, Najdič 1, Hutinski 5 (2 bloka), Boisa 3, Pucelj 13 (1 as), Čižman 1, Banko.

GROT BUDOWLANI LODŽ – POTSDAM 0:3

Preostale tekme Calcita Kamnika:
14. 11.: CALCIT – GROT BUDOWLANI LODŽ
30. 11.: CALCIT – POTSDAM
6. 12.: GROT BUDOWLANI LODŽ – CALCIT
11. 1.: CALCIT – FENERBAHČE
16. 1.: POTSDAM – CALCIT