Pri Calcitu Volleyju so si v soboto obetali dve zmagi. Moška ekipa je za prvo prvenstveno zmago sezone resda gladko ugnala Krko, zato pa je ženska ekipa nepričakovano izgubila proti Sip Šempetru. Vita Črnila je dosegla 15 točk. Foto: Klemen Brumec
Pri Calcitu Volleyju so si v soboto obetali dve zmagi. Moška ekipa je za prvo prvenstveno zmago sezone resda gladko ugnala Krko, zato pa je ženska ekipa nepričakovano izgubila proti Sip Šempetru. Vita Črnila je dosegla 15 točk. Foto: Klemen Brumec
Sorodna novica Ukrajinke tudi na povratni tekmi premočne za Kamničanke

Kamničanke, ki so med tednom izpadle iz kvalifikacij Lige prvakinj, so teden po zanesljivi zmagi nad Novo KBM Branik tako hitro dobile opozorilo, da se ne bodo kar sprehodile do novega naslova prvakinj, res pa je, da je trener Gregor Rozman počitek namenil številnim nosilkam igre.

Rozman nase prevzel del krivde
"Ne glede na to, katera je nocoj začela in katera jo je končala, ekipa je sestavljena iz štirinajstih igralk, mi pa nismo bili pravi. Šempetranke so bile boljše in so zasluženo zmagale. Morali bomo še veliko trenirati, se veliko učiti. Ta poraz je opomin za naprej, kajti zadeve se tako ne peljejo. Del krivde za poraz lahko pripišem tudi sebi, ker sem zastavil tekmo, kot sem jo," je povedal Rozman.

Mlade igralke Calcita so sicer dobro začele tekmo, po točki Fatoumatte Sillah so vodile z 11:7. Na 12. točki je že sledilo izenačenje, Sip Šempeter pa je uvodni niz po akciji Tali Lekše dobil na 22. V drugem nizu je bilo po dveh zaporednih točkah Neje Vidali že 4:16 za gostje.

Tretji niz je bil izenačen, končal se je na razliko (25:27). Kamničanke so vodile s 17:14, veliko zaslug za preobrat Šempetra pa je imela s servisi Vita Črnila. Calcitovke niso izkoristile zaključne žoge za zmago v tretjem nizu, njihovo usodo sta zapečatili Tali Lekše in Vita Črnila.

Slab začetek in dober konec Panvite Pomgrad
Pri moških je Panvita Pomgrad po ponesrečenem prvem nizu (12:25) zanesljivo premagala Salonit Anhovo. Novinec v soboškem dresu Connor McConnell je dosegel 17 točk. Prvaki, odbojkarji Merkurja Maribora, niso imeli težav pri povratnikih v prvo ligo, ekipi Črnuč. Zmagali so z 0:3, z 18 točkami se je najbolj izkazal libijski korektor Ahmed Ikhbayri.

1. A DOL (Ž), 4. krog
GEN-I VOLLEY - NOVA KBM BRANIK
0:3 (-23, -24, -22)

CALCIT VOLLEY - SIP ŠEMPETER
0:3 (-22, -20, -27)

KRIM - GROSUPLJE
3:0 (23, 18, 22)

ANKARAN - LUKA KOPER
3:0 (26, 14, 19)

Vrstni red: Sip Šempeter in Krim po 9, Nova KBM Branik in Ankaran po 8, Calcit Volley 6, Grosuplje 5 točk ...

1. A DOL (M), 3. krog
HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV - ACH VOLLEY
0:3 (-17, -24, -11)

PANVITA POMGRAD - SALONIT ANHOVO
3:1 (-12, 23, 19, 17)

CALCIT VOLLEY - KRKA
3:0 (15, 13, 15)

ČRNUČE - MERKUR MARIBOR
0:3 (-21, -17, -23)

Vrstni red: ACH Volley in Merkur Maribor po 9, Salonit in Panvita Pomgrad po 6, Calcit Volley in Črnuče po 3, Krka in Hiša na kolesih Triglav brez točk.