Najboljši na DP-ju v odbojki na mivki. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Najboljši na DP-ju v odbojki na mivki. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Kotnikova in Potokarjeva državni prvakinji v odbojki na mivki

Prva so bila na vrsti dekleta, v finalu sta Tjaša Kotnik in Monika Potokar premagali presenečenje turnirja, 18-letni Zalo Špoljarič in Lano Žužek. Za Kotnikovo je to bil že četrti zaporedni državni naslov v odbojki na mivki.

Kotnikova in Potokarjeva, ki imata veliko več izkušenj v odbojki na mivki, sta prvi niz dobili z 21:13. V drugem sta mlajši Špoljaričeva in Žužkova, ki sicer igrata dvoransko odbojko pri kamniškem Calcitu, vodili z 11:8. Potem pa sta izkušenejši tekmici naredili serijo 8:0 in tako rekoč odločili finale, drugi niz sta dobili z 21:16.

Monika Potokar po naslovu: Z vsako tekmo sva igrali bolje

Iz tekme v tekmo napredovali do naslova
"Pričakovali sva zahteven finale in sva se nanj tudi psihično pripravljali, saj sva vedeli, da bosta tekmici precej neugodni, zato sva zato želeli izstopati z vsako točko. Letos je bilo težje doseči naslov, saj je bilo zaradi trenutne neugodne situacije odpovedanih veliko turnirjev. Tako tudi sami nisva vedeli, pri čem sva. Zato sva na začetku turnirja startali počasneje, ampak sva nato z vsako tekmo napredovali in dosegli naslov. Občutki so res fenomenalni,"
sta po tekmi povedali zmagovalki.

Tretje mesto sta osvojili Tajda Lovšin in Špela Morgan.

Tjaša Kotnik (levo) je državna prvakinja postala četrtič zapored, prvič v paru z Moniko Potokar. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Tjaša Kotnik (levo) je državna prvakinja postala četrtič zapored, prvič v paru z Moniko Potokar. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Zemljak zdaj povsem osredotočen na mivko
Moški finale je ponudil dvoboj dveh v zadnjem obdobju najboljših slovenskih dvojic.

Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Zemljak in Pokeršnik, najbolje rangirani slovenski par, sta končno dočakala prvi skupni naslov državnih prvakov, pri tem pa nista izgubila niti niza. V ponovitvi lanskega finala turnirja svetovne serije v Ljubljani sta tokrat z 2:0 (16, 14) premagala takratna zmagovalca in tudi branilca naslova Tadeja Boženka in Vida Jakopina, Boženk je tako ostal brez petega zaporednega naslova, Jakopin pa brez skupno tretjega, prvič je bil najboljši že leta 2010.

"Letošnjo sezono smo vsi manj trenirali, zato je bilo na državnem prvenstvu težje igrati, saj nihče od nas ni bil ravno v najboljši formi," je uvodoma dejal Zemljak. "V finalu sva bila s soigralcem bolj zbrana in sva posledično tudi igrala boljše od nasprotne ekipe, kar pa ne pomeni, da sta bila Vid in Tadej slaba. Pogoji res niso bili idealni, vendar sva v danem trenutku iz igre izvlekla vse, kar se je dalo. Želela sva ju premakniti na sprejemu, saj je Vid nevaren z drugo žogo. Tudi midva sva se nekajkrat zamajala na sprejemu, vendar sva višje, bolj korekcijske žoge odigrala zelo dobro in to je bil ključ do zmage," je bil drugega naslova državnega prvaka vesel Zemljak, ki je že pred časom zapustil dvoransko odbojko in se povsem posvetil mivki, kjer je sam po letu 2015 (z Jernejem Potočnikom) prišel do drugega naslova prvaka.

Tretja sta bila Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak, v malem finalu sta ugnala največjega talenta slovenske dvoranske odbojke Roka Možiča in njegovega klubskega kolega iz Maribora Alana Košenino.

Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Moški, finale:
Jakopin/Boženk – ZEMLJAK/POKERŠNIK 0:2

Za 3. mesto:
D. POKERŠNIK/BOŠNJAK – Košenina/Možič 2:1

Polfinale:
JAKOPIN/BOŽENK – D. Pokeršnik/Bošnjak 2:1
ZEMLJAK/POKERŠNIK – Košenina/Možič 2:0

Četrtfinale:
JAKOPIN/BOŽENK – Bedrač/Pavlovič 2:0
D. POKERŠNIK/BOŠNJAK – Zajc/Bračko 2:0
ZEMLJAK/POKERŠNIK – Matija/Akrap 2:0
KOŠENINA/MOŽIČ – Kos/Kok 2:0


Ženske, finale:
KOTNIK/POTOKAR – Špoljarič/Žužek 2:0

Za 3. mesto:
LOVŠIN/MORGAN – Zdešar/Bulc 2:0

Polfinale:
KOTNIK/POTOKAR – Zdešar/Bulc 2:1
ŠPOLJARIČ/ŽUŽEK – Lovšin/Morgan 2:0

Četrtfinale:
ZDEŠAR/BULC – Javornik/Topič 2:0
KOTNIK/POTOKAR – Kregar/Fabjan 2:0
LOVŠIN/MORGAN – Hrovat/Benedik Bevc 2:0
ŠPOLJARIČ/ŽUŽEK – Kadunc/Šen 2:0

Zemljak in Pokeršnik končno do državnega naslova