ACH Volley gre lahko v Lodž povsem sproščen, saj nihče ne zahteva, da bi postali evropski prvaki. Že z uvrstitvijo na Final four so presegli vsa pričakovanja. Foto: MMC RTV SLO
ACH Volley gre lahko v Lodž povsem sproščen, saj nihče ne zahteva, da bi postali evropski prvaki. Že z uvrstitvijo na Final four so presegli vsa pričakovanja. Foto: MMC RTV SLO
Odbojkarji ACH-ja že trenirajo na Poljsko
Blejci še drugič odleteli v Lodž

Prestavitev turnirja je blejski ekipi prišla celo prav, saj so že opravili delo v državnem prvenstvu, kar za tekmece ne velja. "Mogoče je za nas celo bolje, da je turnir v tem terminu. Tekmeci igrajo še v njihovih državnih prvenstvih, mi pa smo svoje delo že opravili. Lahko bomo povsem sproščeni, saj smo vse svoje letošnje cilje že presegli. Na Trentino se bomo zagotovo dobro pripravili. Zadovoljni bi bili z osvojitvijo niza, če pa se bo ponudila možnost za kaj več, pa jo bomo zagotovo poskušali izkoristiti. Za to pa bomo morali vsaj ponoviti dobro igro s finala slovenskega prvenstva. Smo malo utrujeni, a vseeno dobro pripravljeni," je povedal kapetan ekipe Andrej Flajs.

V polfinalu proti Trentinu
Sedemkratni slovenski odbojkarski prvaki bodo zaključni turnir četverice v Ligi prvakov igrali tri tedne pozneje, kot je bilo sprva mišljeno, saj zaradi letalske nesreče, v kateri je med drugim umrl poljski predsednik, 10. in 11. aprila izvedba turnirja v Lodžu na Poljskem ni bila mogoča. To soboto se bodo igralci ACH Volleyja pomerili z branilcem naslova Trentinom, v nedeljo pa jih čaka finale ali pa tekma za 3. mesto.

Italijani razmišljali celo o bojkotu
Trentinu je podaljšanje evropske sezone v breme. Razmišljali so celo, da zaradi neugodnega termina nastop na turnirju Final four odpovedo, toda igralci so prepričali vodstvo kluba, da vendarle nastopijo. Njihov urnik je zelo zgoščen. Finale državnega prvenstva proti Macerati (klub, ki ga je v Ligi prvakov izločil ACH Volley) so si zagotovili v četrti tekmi.

Pripravljenost celo boljša
V polfinalu turnirja v Lodžu bodo lanski evropski prvaki veliki favoriti, kar pa slovenskih prvakov ne obremenjuje. V Lodž potujejo povsem sproščeni, za pravi moštveni duh je poskrbel še piknik tik pred odhodom. Trener Glen Hoag: "Ekipa bo še zadnjič skupaj v tej sestavi in vsi si želimo, da zaključimo sezono čim bolje. Imam občutek, da je ekipa celo boljše pripravljena kot pred tedni. V zadnjih dneh nismo mogli veliko popraviti, upamo samo, da bo forma ostala na enaki ravni, kot je bila v finalu državnega prvenstva."

Polfinale, sobota ob 16.45:
BELCHATOW (POL) - DINAMO MOSKVA

Ob 19.45 (prenos na TV SLO 2):
ACH VOLLEY - TRENTINO

Nedelja ob 14.30:
FINALE

Ob 11.30:
ZA 3. MESTO

Odbojkarji ACH-ja že trenirajo na Poljsko
Blejci še drugič odleteli v Lodž