Slovenke so v zelo dobri formi. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke so v zelo dobri formi. Foto: www.alesfevzer.com

Gre za najboljši reprezentanci v kvalifikacijski skupini D, Slovenija je tudi prvo tekmo v gosteh dobila s 3:1.

Varovanke Marca Bonitte so pokazale še eno dobro predstavo, mnogo izkušenejšim tekmicam so sicer prepustile niz, niso pa jim dopustile nobene možnosti, da bi se jim oddolžile za poraz v Bakuju preteklo soboto.

Slovenke sicer niso bile tako dominantne v bloku kot na prvi medsebojni tekmi, na kateri je samo Saša Planinšec na mreži dosegla deset točk (tokrat šest), so bile pa dovolj zanesljive pri drugih elementih, predvsem so dobre servirale. Dosegle so osem asov, od tega Nika Milošič, ki je v igro prišla le za servise ob koncu nizov, tri.

Prave dramatičnosti ni ponudil niti en niz. V prvem in drugem nizu gostje niso bile niti enkrat v vodstvu, v tretjem so nato izkoristile krajši padec v zbranosti slovenske vrste, v četrtem pa je bilo spet tako kot v prvih dveh.

V slovenski vrsti je bila z 18 točkami najučinkovitejša Eva Zatković, 13 jih je prispevala Planinšec, 11 Lorena Lorber Fijok, deset pa Mija Šiftar.

Slovenke bodo kvalifikacije sklenile v soboto, ko bo v Mariboru gostovala Gruzija.


Kvalifikacije za EP, skupina D, 5. krog

SLOVENIJA − AZERBAJDŽAN
3:1 (16, 18, -19, 15)

Slovenija: Mazej, Pogačar, Eržen 6, N. Milošič 3, Zatkovič 18, Šiftar 10, Najdič, Velikonja Grbac 8, Pucelj, Boisa, Grubišič Čabo, Lorber Fijok 11, Planinšec 13, K. Milošič.

Azerbajdžan: Ruban 11, O. Alijeva 12, Abdulazimova 6, Harčenko, Kondratjeva, Bašnakova, Mercalova, Imanova, B. Alijeva, Besman 5, Karimova, Ališanova, Stepanenko 6, Kiriljuk 9.

Vrstni red: Slovenija 14, Azerbajdžan 9, Avstrija 4, Gruzija 0.

Razigrane slovenske odbojkarice še drugič ugnale Azerbajdžan