Gregor Ropret – med letoma 2008 in 2011 ter v sezoni 2020/21 je branil barve ACH Volleyja (na fotografiji) – bo v naslednji sezoni igral na Poljskem. Foto: www.alesfevzer.com
Gregor Ropret – med letoma 2008 in 2011 ter v sezoni 2020/21 je branil barve ACH Volleyja (na fotografiji) – bo v naslednji sezoni igral na Poljskem. Foto: www.alesfevzer.com

V prihodnji sezoni bo po novem oblekel dres poljskega prvoligaša Asseco Resovia Rszeszow, za katerega že igra njegov reprezentančni soigralec Klemen Čebulj, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Perugia, v zadnjem obdobju eden najuspešnejših italijanskih klubov, je v tej sezoni že osvojila klubsko svetovno prvenstvo, ob tem pa se je Ropret s soigralci veselil še zmage v italijanskem superpokalu in pokalu.

Na Poljskem v vlogi prvega podajalca
Slovenski reprezentant, ki si igralni položaj deli z enim najboljših podajalcev na svetu Simonejem Giannellijem, v zadnjih mesecih ne dobiva veliko priložnosti za dokazovanje, prav to pa je eden glavnih razlogov, da se je odločil za prestop. "V lanski sezoni smo v ekipi uporabljali več rotacij in sem dobival več priložnosti za igro. Če igraš v istem klubu kot Giannelli, se je res težko prebiti v udarno zasedbo in moram priznati, da je zame to kar težka situacija. Prav to je bil eden od razlogov, da odhajam v Rszeszow, kjer me čaka vloga prvega podajalca. Tega se že zelo veselim," je ob podpisu pogodbe dejal Ropret.

Postal bo soigralec Klemna Čebulja
V Rszeszowu sta lani igrala dva slovenska reprezentanta, ob Čebulju še Jan Kozamernik, ki se je nato preselil v italijanski Itas Trentino. Čebulj bo tudi v naslednji sezoni ostal član poljskega prvoligaša. "Z dogajanjem v poljski ligi sem dobro seznanjen, veliko informacij pa sem dobil tudi od Klemna in Jana. Poljska in italijanska liga sta trenutno najmočnejši ligi na svetu in zanimivi sta za vse igralce. Vesel sem, da gre ekipi Rszeszowa v prvenstvu za zdaj precej dobro, medtem ko so bili rezultati v ligi prvakov slabši. A končnica šele prihaja in upam, da bo Resovii uspelo doseči vsaj tak rezultat kot v lanski sezoni," je še dodal Ropret.