Gregor Ropret je sodeloval pri vseh treh srebrnih medaljah Slovenije na evropskih prvenstvih. Foto: CEV
Gregor Ropret je sodeloval pri vseh treh srebrnih medaljah Slovenije na evropskih prvenstvih. Foto: CEV

"Zelo sem vesel, da bom lahko v naslednji sezoni znova igral v Perugii. Tu sem se imel super, prav tako moja družina. Mesto je lepo, klub je odličen in ima fantastično ekipo, ki bo bolj ali manj podobna kot v minuli sezoni. Vemo, da bi lahko bili v zadnji sezoni boljši, zlasti v končnici sezon," je za klubsko spletno stran med drugim dejal Gregor Ropret.

"Vesel sem, da imam skupaj s soigralci še eno priložnost, da lahko naredimo odlične stvari in poskušamo osvojiti več trofej," je po uradni potrditvi, na katero je namignil že ob prihodu na reprezentančne priprave, navaja krovna slovenska zveza, dodal slovenski reprezentant.

Po uspehih v superpokalu in na klubskem SP-ju je krivulja uspešnosti začela počasi padati. V italijanskem pokalu je Perugia izpadla v četrtfinalu, v ligi prvakov so jo v polfinalu izločili poznejši prvaki iz Poljske, največje razočaranje pa je doživela na državnem prvenstvu.

Potem ko je klub iz osrčja Italije v prvem delu zmagal na vseh tekmah, je iz boja za najvišja mesta izpadel že na prvi stopnički končnice, četrtfinalu. V razigravanju je na koncu izgubil še odločilno tekmo za peto mesto in ostal brez zagotovljenega mesta na evropskih tekmovanjih v novi sezoni.

Najboljši slovenski odbojkar leta 2022 se trenutno z reprezentanco pripravlja na začetek nastopov v Ligi narodov, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije. Prvi preizkus izbrance selektorja Gheorgheja Cretuja čaka prihodnjo sredo, ko se bodo v Nagoji na Japonskem pomerili s Srbijo.