Salonit Anhovo je po dveh krogih s petimi točkami na vrhu lestvice. V prvem krogu so Kanalci Panvito Pomgrad v gosteh ugnali z 2:3, v drugem krogu pa so bili s 3:1 boljši od ACH Volleyja. Foto: OK Salonit Anhovo
Salonit Anhovo je po dveh krogih s petimi točkami na vrhu lestvice. V prvem krogu so Kanalci Panvito Pomgrad v gosteh ugnali z 2:3, v drugem krogu pa so bili s 3:1 boljši od ACH Volleyja. Foto: OK Salonit Anhovo

Motivirani Kanalci so po zaslugi boljšega začetnega udarca in bloka (pa tudi zaradi številnih napak ACH-ja) zmagali še drugič v novi sezoni. Gregorju Basanežeju je pripadel naziv najboljšega blokerja kroga, zaupanje novega stratega Radeta Dačovića pa sta upravičila tudi oba tujca v kanalski vrsti, Fran Peterlin (18 točk) in Marko Radosavljević (16).

Salonit Anhovo premagal državne prvak ACH Volley

Derbi med Merkurjem Mariborom in Calcitom Volleyjem so po napeti tekmi in petih nizih dobili Kamničani, ki so se tudi v uvodnem krogu (doma proti Hiši na kolesih Triglav) rešili šele v petem nizu. Gostje so v dvorani Tabor vodili že z 2:0 v nizih, a predvsem Rok Možič (20 točk) in Libijec Ahmed A. A. Ikhbayri (26 točk) sta poskrbela, da je 260 gledalcev v dvorani Tabor gledalo peti niz, ki ga je Calcit Volley dobil s 15:11.

"V petem nizu se vsi potrudijo na polno, na koncu se je izšlo nam z nekaj dobrimi reševanji in uspešno zaključenimi žogami," je povedal Gasparini, ki je zbral 23 točk.

Hiša na kolesih Triglav je, potem ko je prejšnjo soboto skoraj presenetila Calcit Volley, na gostovanju pri Krki zanesljivo zmagala, tudi po zaslugi 15 točk izkušenega kapetana Janka Breganta, ki je bil najboljši server kroga. "Fantje so se danes dobro odrezali razen treh serij po pet točk, vse drugo je bilo na visoki ravni, taktično zrelo in pametno. Imamo še rezerve. Še vedno mislim, da imamo nekaj težav v bloku," je povedal Sašo Rep, trener Kranjčanov.

Calcit Volley se je pred letošnjo sezono okrepil in pripeljal tudi Mitjo Gasparinija, vseeno pa je v prvih dveh krogih že izgubil dve točki. Foto: Klemen Brumec
Calcit Volley se je pred letošnjo sezono okrepil in pripeljal tudi Mitjo Gasparinija, vseeno pa je v prvih dveh krogih že izgubil dve točki. Foto: Klemen Brumec

Panvita Pomgrad je po tesnem porazu v prvem krogu tokrat zmagala s 3:1 na gostovanju pri Hočah. Za prekmursko vrsto sta po 16 točk dosegla Branislav Radović in Jakob Rojnik, pri Štajercih se je z 20 točkami izkazal Žiga Čopi.

Odbojkarji bodo na delu že v sredo in četrtek, ko jih čakajo tekme novega kroga.

2. krog:
MERKUR MARIBOR - CALCIT VOLLEY
2:3 (-18, -18, 28, 23, -11)

KRKA - HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV
0:3 (-18, -18, -21)

SALONIT ANHOVO - ACH VOLLEY
3:1 (20, -22, 19, 21)

HOČE - PANVITA POMGRAD
1:3 (-17, 22, -23, -20)
Salonit Anhovo 5, Hiša na kolesih, Calcit Volley in Panvita Pomgrad po 4, Hoče in ACH Volley po 3, Merkur Maribor 1, Krka 0 točk.

Poškodba Katje Mihalinec, 15 točk 15-letne Selene Leban
Odbojkarice so ta konec tedna igrale tekme tretjega kroga. Drugi krog bi moral potekati že sredi tedna, a so ga zaradi priprav kadetske reprezentance, ki potuje na evropsko prvenstvo, prestavili.

Ekipa Gen-I Volleya, ki je v uvodu presenetljivo izgubila proti Grosuplju, je na domačem igrišču prvič zmagala. Dvoboj proti SIP-u Šempetru so domačinke sicer dobile s 3:0 v nizih, a je bil obračun veliko bolj izenačen, kot kaže rezultat, savinjska vrsta, ki igra brez poškodovane Anastazije Žnidar, pa je med srečanjem ostala še brez Katje Mihalinec, ki si je poškodovala koleno. Ekipi sta se sicer ves čas izmenjavali v vodstvu, ob zaključkih pa so bile bolj zbrane Novogoričanke, ki so prva dva niza dobile na razliko, tretjega pa s 25:23. V napadu je pri Gen-I Volleyju blestela komaj 15-letna Selena Leban, ki je nanizala 15 točk.

Drugo zmago na dveh prvenstvenih tekmah so dosegle odbojkarice Nove KBM Branika. Potem ko so imele v prvem delu veliko dela s Krimom, so tokrat prav tako na domačem igrišču in brez večjih težav s 3:0 v nizih premagale Ankaran, ki ostaja brez zmage. Pri Mariborčankah sta bili zelo razpoloženi za igro Maja Košenina in Anamarija Galić s po 15 točkami.

Kamničanke so v prvenstvu gostovale še drugič in znova zmagale. Tokrat je Calcit Volley gostoval na Primorskem in Luki Koper prizadejal prvi poraz. Pri gostjah sta bili točkovno najbolj razpoloženi Olivera Kostić (12) in Andjelka Radišković (10).

3. krog:
GEN-I VOLLEY - SIP ŠEMPETER
3:0 (25, 24, 23)

NOVA KBM BRANIK - ANKARAN
3:0 (12, 23, 21)

LUKA KOPER - CALCIT VOLLEY
0:3 (-18, -17, -21)

14. oktober:
KRIM - ATK GROSUPLJE
Calcit Volley 6, Nova KBM 5, Gen-I Volley, ATK Grosuplje in Luka Koper po 3, Krim 1, Ankaran in SIP Šempeter 0 ...