Foto: CEV
Foto: CEV

Slovenke so priložnost dobile kot ena od najbolje uvrščenih reprezentanc v 2. krogu Pokala narodov v Litvi, ki je štel tudi za kvalifikacije za OI. Spomnimo: Tjaša Kotnik, Tajda Lovšin, Maja Marolt in Živa Javornik so v Vilni z odliko opravile prvi del tekmovanja in se po zmagah nad Slovaško, Avstrijo in Estonijo uvrstile v finale. V njem so bile nato boljše Avstrijke, tako da so Slovenke osvojile 2. mesto.

Sorodna novica Odbojkarji na mivki brez olimpijske vozovnice

A tudi to je bilo dovolj, da bodo Slovenke nastopile v finalu Pokala narodov na plaži Majori v Jurmali v Latviji, po katerem bodo najboljši izbrani vrsti podelili še zadnjo vozovnico za olimpijski turnir v Parizu. Z Evropske odbojkarske konfederacije so namreč sporočili, da Slovenkam zaradi dodatnih kvot na račun že uvrščenih ekip na olimpijske igre in uvrstitve na evropski lestvici pripada mesto na finalnem turnirju CEV Nations Cup.

V Latviji se bodo ob domačinkah in Slovenkah v boj za edino preostalo olimpijsko vozovnico podale še reprezentance Avstrije, Finske, Francije, Nemčije, Italije, Nizozemske, Poljske, Španije, Švice, Ukrajine in Slovenije.