ACH Volley v tej sezoni ne pozna poraza, hitro je zagospodaril tudi v kamniški športni dvorani. Foto: Klemen Brumec
ACH Volley v tej sezoni ne pozna poraza, hitro je zagospodaril tudi v kamniški športni dvorani. Foto: Klemen Brumec

ACH Volley tako ostaja brezhiben v domačem prvenstvu. Tokratne naloge se je lotil zelo resno in hitro povedel s 6:13, prednost pa zanesljivo držal do konca niza, v katerem se je izkazal z uspešnim napadom in blokom.

V drugem nizu je pri zaostanku 5:8 Mitja Pleško vzel novo minuto odmora, nato pa začasno Gasparinija in Brulca zamenjal z Beravsom in Mujanovićem. To ni prineslo spremembe, s tremi zaporednimi točkami je ACH povedel z 8:13, z novim nizom treh točk pa 11:18. Gostiteljem je uspelo več kot prepoloviti zaostanek (18:21), a nato je ACH-ju s "spikom" novo točko priboril Jan Pokeršnik, s 14 točkami najučinkovitejši igralec tekme. ACH je imel v tem nizu štiri zaključne žoge, izkoristil je drugo, Nemanja Mašulović je končal akcijo.

V tretjem nizu se razmerje moči ni spremenilo. Znova so bolje začeli gostje, Kamničani so jih ujeli na deveti točki, nato je ACH osvojil kar naslednjih sedem točk.

Mitja Gasparini je za Calcit Volley prispeval osem točk. Foto: Klemen Brumec
Mitja Gasparini je za Calcit Volley prispeval osem točk. Foto: Klemen Brumec

"Od prve do zadnje točke smo leteli na igrišču, odigrali smo eno boljših tekem, tekmecem nismo dali dihati. Res smo dobro odigrali dvoboj," je povedal Alen Šket. Seveda je bil zadovoljen tudi trener Milan Kašić: "Prikazali smo zelo dobro igro, čeprav v zadnjem času zaradi številnih tekem niti nimamo dovolj časa, da bi v miru trenirali. Mislim, da smo imeli srečo pri izboru tujih odbojkarjev, ki so prinesli karakter v zelo dobre slovenske igralce, tako da imamo za zdaj zelo dober kolektiv. V sredo igramo pokal challenge, ki je naš prvi veliki cilj, vemo, da imamo velik potencial, moramo pa ostati skromni in pridno trenirati še naprej. "

Trener domačih Matija Pleško je bil kritičen: "Ni me najbolj zmotilo to, da nas je tekmec zblokiral, da je bil boljši v napadu, ampak da so tako mirno prenesli ta poraz in da ni bilo nobene prave reakcije. Imeli smo soliden sprejem, sploh za naše razmere, toda v napadu nismo imeli ideje, kako priti mimo bloka. ACH je bil celo nekaj slabši na sprejemu, tudi v napadu ni ravno blestel, tako da niti ni prikazal nobene 'ekstra' igre, če izvzamemo blok, in to je tisto, kar me najbolj moti."

ACH Volley Kamničanom ni pustil dihat

Nova KBM se je dobro upirala prvakinjam
Derbi ženskega prvenstva med Calcit Volleyjem in Novo KBM so s 3:1 dobile Kamničanke, a niso imele lahkega dela. Varovanke Bruna Najdiča so spet pokazale borbeno igro, odpovedale so le v tretjem nizu, v vseh preostalih pa so bile izkušenejši ekipi enakovredne. Odločil je predvsem gostujoči blok, v katerem se je spet izkazala predvsem Lucille Charuk, ki je bila s 16 točkami tudi najučinkovitejša v kamniški vrsti, z blokom pa je dosegla tudi odločilno točko v četrtem nizu za končno zmago s 27:25.

"Da je bilo v naši igri nekaj nihanj, se niti ne čudim, kajti glede na ritem tekem, ki ga imamo v zadnjem času, je logično, da pride to tega. V zadnjem mesecu smo skorajda brez normalnega treninga, del energije pa nam je vzela tudi pot iz Švice domov iz četrtka na petek. Vse to ti pobere potrebno energije, zato smo težko držali visoko zbranost skozi celotno tekmo, ob tem, da so Mariborčanke v drugem nizu prikazale zelo dobro igro. Je pa res, da bi morali zadnji niz že prej zaključiti, saj smo za to imeli kar nekaj priložnosti in na takšnih tekmah je treba izkoristiti vsako žogo. Če je ne, se ti zgodi, kar se je zgodilo nam. Na srečo brez posledic," je povedal trener Calcita Gregor Rozman.

Branikovke doma izgubile

1. A DOL (M), 9. krog:
CALCIT VOLLEY - ACH VOLLEY 0:3 (-19, -21, -15)
Calcit Volley: Kos 1, Hribar, Bregar 2, Purič 4, Kosmina, Gasparini 8, Klobučar 8, Siirilä, Brulec, Beravs, Plot, Mujanović 7, Pavlović 7.

ACH Volley: Pernuš, Šket 8, Rutar 1, Mašulović 8, Todorović 1, Peruničić, Okroglič, Kovačič, Gjorgiev 13, Pokeršnik 14, Videčnik 6, Kök.

HIŠA NA KOLESIH - MERKUR MARIBOR 0:3 (-20, -20, -16)
Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 4, Pušnik, Nanut 8, Tučen 4, Bregant 12, Godnič, Libnik, Snedec, Mali, Štembergar Zupan 7, Šikanič, Maček 2, Fajfar, Kumer.

Merkur Maribor: Cafuta, Herman S. Adžović, Kovačević 4, Pavlović 3, Bračko, Košenina, Donik 19, A. Adžović, Planinšič 2, Kržič 6, Ihbajri 16, Kovačič, Gergye 4.

PANVITA POMGRAD - KRKA 1:3 (13, -22, -22, -23)
Panvita Pomgrad: Vori, Vinkovič 3, McConnell 1, Drvarič 6, Vrabl, Radović 17, Rojnik 9, Lakner 5, Bedrač 4, Fužir 4, Novak, Hafner, Grabar.

Krka: Hafner, Erpič 3, Čopi, Borin, Travnik 16, Kožar 2, Pulko 18, Lavrič, Peterlin 11, Hvala, Lindič 6, Jaklič, Renko, Koncilja.

ČRNUČE - SALONIT ANHOVO 1:3 (-26, 21, -27, -16)
Črnuče: Verdinek, Mihelčič, Prevorčnik, Vilar, Gornik 9, Tepić 1, Rojnik 7, Bošnjak 22, Sešek 11, Oman 8, Karadža Pevc, Slovnik, Jančič, Mejal 5.

Salonit Anhovo: Boharev 15, Šarić, Jereb, Filiputti, Karnel 5, Jeklin 1, Lazar 5, Kavčič, Maretič, Radosavljević 7, Okroglič, Kovačič, Vrtovec 13, Ristić 17.

Vrstni red: ACH Volley 27, Merkur Maribor 22, Calcit Volley in Salonit po 15, Panvita 12, Črnuče 9, Krka 6, Hiša na kolesih 2.

1 . A DOL (Ž), 10. krog
KRIM - GEN-I VOLLEY 0:3 (-23, -23, -21)
Krim: K. Mohorič 4, Frelih, Deželak, J. Mohorič 3, Metelko, Bavdaž 3, Jovanović 7, Šen 3, P. Blažič 11, T. Blažič, Bogataj, Jerman, Kenda 6, Krašovec 6, Šuštaršič 1.

GEN-I Volley: Bagherpour, San. Damjanovič 6, Karnel, Leban 16, P. Marušič, Goršek 15, Saš. Damjanovič 5, Rituper 10, Banko, Š. Marušič 3, Makuc, Žigon.

ANKARAN - SIP ŠEMPETER 0:3 (-23, -23, -19)
Ankaran: Kolbl, Kolenc 1, Skuk, Pangerc 1, Smolnik 7, Forštnarič 4, Žnidar 4, Valenčič 11, Cerovac, Petranović 2, Lovšin 10, Kaker 8.

Sip Šempeter: Lukman, Božič 3, Koren 9, Puckmeister, Vidali 15, Trbojevič Ovčar, Simonović, Lekše 12, Mazej, Štampar 11, Gimpelj 4.

NOVA KBM BRANIK - CALCIT VOLLEY 3:1 (-22, 19, -14, -25)
Nova KBM Branik: Pogačar 1, Šalamun 5, Winkler, Knez, Bračko 4, Gradišnik Klajnšček 16, Velikonja Grbac 13, Cikač, Ramić, Galić, Lorber Fijok 23, Augustinovič.

Calcit Volley: Pavlović Mori 4, Špoljarič, Mihevc 5, Javornik, Radišković 13, Brulec Kostić 15, Lenart, Janežič, Charuk 16, Sillah 15, Zorman, Čižman 5.

Preloženo:
LUKA KOPER - ATK GROSUPLJE

Vrstni red: Calcit Volley 24, Šempeter 23, Nova KBM Branik 22, Ankaran 16, Krim in ATK Grosuplje po 9, GEN-I Volley 5, Luka Koper brez točk.