Brazilija v Ligi narodov brani naslov iz Riminija. Foto: Reuters
Brazilija v Ligi narodov brani naslov iz Riminija. Foto: Reuters

Slovenci so Ligo narodov začeli s porazom z 0:3 proti ZDA. V naši reprezentanci s prikazanim niso bili zadovoljni, zato si tako selektor Mark Lebedew kot igralci želijo popraviti vtis. "Po tekmi z ZDA je moral vsak pri sebi razčistiti stvari. Spraševali smo se, kako se nam je lahko zgodila takšna tekma in o stvareh, ki smo jih počeli pa tudi o tem, kaj moramo popraviti. Imeli smo veliko debat in sestankov," je dejal slovenski selektor Mark Lebedew.

Polne tribune ga ne skrbijo: "Vsak odbojkar uživa, ko igra pred polno dvorano, ne glede na to, za koga se navija. Moji igralci so velike uspehe dosegali pred polnimi Stožicami in na Poljskem. Mislim, da bo zanje to le še dodatna motivacija in tekme se že veselim."

Brazilski strateg Renan Dal Zotto je kljub reprezentančni upokojitvi Wallacea de Souze in Douglasa Souze ter poškodbi Ricarda Lucarellija začel z močno zasedbo. Nosilci igre so podajalec Bruno Rezende, korektor Alan Souza in srednji bloker Lucas Saatkampa, ki so glavno vlogo igrali že na uvodnem srečanju z Avstralijo.

Po besedah Rezendeja, ki s prikazanim ni bil povsem zadovoljen, so s soigralci misli že takoj po zmagi nad avstralsko vrsto usmerili v nadaljevanje tekmovanja: "Zares je bilo lepo spet igrati pred našimi zvestimi navijači. Nazadnje so nas spremljali leta 2019 prav tukaj v Brasilii. Upam, da jim bomo naklonjenost lahko vrnili s čim več zmagami. Na tekmi z Avstralijo še nismo igrali na taki ravni, kot bi si želeli. Pokazalo se je še nekaj pomanjkljivosti, ki jih bomo morali odpraviti že na tekmi proti Sloveniji."
Obračun med Brazilijo in Slovenijo se bo začel ob 2. uri zjutraj.

Slovenija: Štern T., Pajenk, Planinšič, Kozamernik, Gasparini, Košenina, Bošnjak, Koncilja, Klobučar, Kovačič, Štern Ž., Ropret, Videčnik, Možič. Selektor: Mark Lebedew.

Brazilija: Bruno, Franco, Adriano, Rodriguinho, Isac, Vaccari, Fernando, Maique, Lucas, Thales, Leandro, Alan, Flavio, Victor. Selektor: Renan Dal Zotto.

PRVI DAN:
SLOVENIJA – ZDA
0:3 (-19, -19, -14)
KITAJSKA – IRAN
1:3 (-15, 19, -22, -15)

DRUGI DAN:
JAPONSKA – NIZOZEMSKA
3:1 (-22, 24, 22, 17)
BRAZILIJA – AVSTRALIJA
3:0 (14, 18, 21)

TRETJI DAN, petek ob 2.00:
BRAZILIJA – SLOVENIJA
JAPONSKA – KITAJSKA
NIZOZEMSKA – ZDA