Danijel Pokeršnik, Tadej Boženk in Jernej Vrhunc, ki sprva niso imeli namena nastopiti na uvodnem turnirju sezone, nato pa izkoristili možnost naknadne prijave, so svojo priložnost dobro izkoristili in celo presegli prvotni cilj, uvrstitev v izločilne boje. "Peto mesto na koncu ni slabo, lahko bi se nam zgodilo, da bi izpadli že prej," je povedal Pokeršnik.

Foto: CEV
Foto: CEV

Nadaljeval je, kaj jim je manjkalo: "Nizi so kratki, in ko ti tekmec pobegne za dve ali tri točke, je tako rekoč že vse odločeno. Zadovoljni vsekakor smo, a glede na naše dobre igre smo si vseeno želeli polfinale in še dve dodatni tekmi. Od samega začetka se nam je poznalo, da smo se še lovili, predvsem taktično. Manjkal nam je trening, ki ga načrtujemo ta teden, sicer na mivki, ker druge možnosti ni, a vsaj s pravo žogo. Konkurenca je bila močna, ni nam veliko manjkalo do še ene stopničke višje, a nova priložnost bo že prihodnji teden."

Slovenski odbojkarji so nastop začeli z zmago. Z 2:0 (15:13, 16:14) so bili uspešnejši od švicarske ekipe R. in M. Spahr, Zurgilgen in Furrer. Sledil je poraz z 11:15 in 11:15 proti Avstrijcem Schnetzerju, Kindlu in Seiserju, a je izkupiček zadostoval za uvrstitev v izločilne boje. V osmini finala so bili Pokeršnik, Boženk in Vrhunc s 15:13 in 15:13 prepričljivejši od Francozov El-Ghoutieja, Saint-Vanna in Salmona. V boju za polfinale so bili od naših predstavnikov nato s 15:9 in 15:12 uspešnejši Ukrajinci Bokshan, Skukis, Kuzmin in Sverediuk.

Prvo mesto v moški konkurenci so osvojili Rusi, drugi so bili Avstrijci, tretji pa Ukrajinci. Pri ženskah, kjer Slovenci svojih predstavnic nismo imeli, so slavile Turkinje pred Čehinjami in Avstrijkami.

Foto: CEV
Foto: CEV