Slovenci bodo na evropskem prvenstvu branili srebrno medaljo. Foto: FIVB
Slovenci bodo na evropskem prvenstvu branili srebrno medaljo. Foto: FIVB

Zaradi poškodb v mariborski vrsti sta se Giuliani in njegov pomočnik Sebastijan Škorc, ki je hkrati tudi trener Mariborčanov, dogovorila, da Gregor Ropret, Alen Šket, Dejan Vinčić in Klemen Čebulj izmenično okrepijo mariborsko vrsto. Kljub temu je bila slovenska reprezentanca za tekmece premočan tekmec, nizi so se končali na 16, 12 in 18.

Vinčić: Boli nas, kako blizu smo bili olimpijskim igram

Slovenski selektor Alberto Giuliani je zadnje dni pred odhodom v Ostravo izkoristil za tri pripravljalne tekme, dve proti Katarju in sobotno proti Merkurju Mariboru. Tudi Katar je Slovenija zanesljivo premagala. Selektor Giuliani je z videnim zadovoljen: "Žal ni bilo mogoče, da bi odpotovali v Ukrajino, a smo potem naredili vse, da smo organizirali te pripravljalne tekme. Nasprotniki resda niso bili na najvišji ravni, so nam pa te tekme vsekakor koristile v sklopu priprav na prvo tekmo evropskega prvenstva proti Češki. V tem trenutku je to najpomembnejše."

Podajalec Gregor Ropret poudarja, da odpoved nastopa na pripravljalnem turnirju v Ukrajini zagotovo vpliva na trenutno pripravljenost, a je prepričan, da bodo s soigralci že kmalu v dobri formi: "Mislim, da bomo morali pomanjkanje tekem nadoknaditi na treningih, ko igramo med seboj. Sama raven treningov je pogosto precej višja kot marsikatera tekma in upam, da se nam zato ne bo preveč poznalo, da nismo odigrali turnirja v Ukrajini. Dokaj na roko nam gre tudi razpored evropskega prvenstva, saj ga začenjamo z nekoliko lažjimi tekmeci in z več tekmami v skupini."

Giuliani ima na voljo vse igralce z izjemo Janija Kovačiča. Za zdaj ga je uspešno zamenjal Jan Klobučar.