Foto: OZS
Foto: OZS

Uvod v prvi niz je bil izenačen, Slovenke pa so prvič povedle pri izidu 12:11. Zatem so pobegnile na 15:11. Hrvatice so se nato povsem približale, a so v končnici slovenske odbojkarice ohranile prednost in niz dobile s 25:20.

Tekme slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu boste v neposrednem prenosu lahko spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Po zgodnjem vodstvu Slovenije v drugem nizu je Hrvaška na račun nezbranosti Slovenk pripravila preobrat in povedla z 11:8. Slovenija je v vodstvo spet prišla pri 14:13. Gostujoča zasedba je izid poravnala na 21:21, v zaključku pa so bile znova bolj zbrane gostiteljice.

V zadnjem nizu so Slovenke že od prve točke narekovale ritem. Po zanesljivi prednosti je dekletom nekoliko padla zbranost in Hrvatice so se približali na tri točke zaostanka (13:16). Po minuti odmora selektorja Marca Bonitte so Slovenke zaigrale bolje in dobile tudi tretji niz.

Po dogovoru selektorjev sta reprezentanci nato odigrali še dva niza, oba so dobile Slovenke, ki so s tem končale priprave na EP. Pred odhodom v Belgijo bodo opravile še en trening, prva tekma skupinskega dela prvenstva pa jih čaka v petek v Gentu proti Poljski. V skupini A igrajo še gostiteljice Belgijke, Madžarke, Srbkinje in Ukrajinke.

Iza Mlakar: Imamo zelo dober sistem igre in na EP-ju lahko marsikaj dosežemo

Pripravljalna tekma:
SLOVENIJA – HRVAŠKA 3:0 (20, 23, 23).

Slovenija: Mlakar 4, Pogačar 2, Pucelj 14, Lorber Fijok 4, Zatković 22, Šiftar 21, Najdič 2, Velikonja Grbac 7, Milošič 9, Boisa 3, Mazej, Planinšec 5, Kukman 4, Banko, Ramić.

Hrvaška: Antunović 3, Mihaljević 16, Strunjak 14, Butigan 14, Deak, Štimac, Mlinar 6, Karatović, Strize, Marković 1, Šamadan 11, Trcol 3, Kovco, Štimac I., Freund.