Slovenke v prvem nizu nikakor niso našle odgovora na špansko igro, saj so gostje že na začetku povedle s 5:0. Njihova najvišja prednost je znašala sedem točk pri izidu 6:13. Pri izidu 13:19 je bilo jasno, da bodo Slovenke niz težko dobile in Španke so na koncu slavile s 25:16.

Za Slovenke je bil to drugi poraz v tem tekmovanju, prvega so doživele na prvem turnirju v Estoniji, kjer je bila s 3:2 boljša Ukrajina. Foto: CEV
Za Slovenke je bil to drugi poraz v tem tekmovanju, prvega so doživele na prvem turnirju v Estoniji, kjer je bila s 3:2 boljša Ukrajina. Foto: CEV

Drugi niz so Slovenke začele precej bolje in nekajkrat vodile tudi za štiri točke. Španke so prvič povedle pri izidu 17:16 in nato vodstva do konca niza izpustile iz rok. Niz se je nato končal s 25:22 v korist Špank.

Podobna zgodba kot v prvem je potekala tudi v tretjem nizu, v katerem so Španke znova povedle z osmimi točkami prednosti (7:15). Slovenke so špansko prednost znižale na pet točk, a jasno je bilo, da bodo niz težko spreobrnile v svojo korist. Španke so v končnici povedle z desetimi točkami prednosti (12:22). Niz so nato dobile s 25:13.

Izjave po tekmi
Nika Markovič, korektorica Slovenije: "Naučile smo se to, da nam ne sme nobena žoga pasti na tla. Na vsaki tekmi se moramo boriti do konca. Navkljub porazu sem na svoje soigralke zelo ponosna. Atmosfera v ekipi je še vedno zelo dobra. Treba je priznati, da so bila Španke boljše, nismo pričakovale, da bodo tako dobre tudi v obrambi."

Slovenke presenetljivo gladko izgubile proti Špankam

Saša Planinšec, blokerka Slovenije: "V posameznih trenutkih ni bilo prave komunikacije na igrišču, kar je posledica neuigranosti. Na žalost se nam je to pripetilo ravno v drugem nizu, zato smo nato izgubile še tretjega, čeprav smo do konca verjele v uspeh, saj za nas ni bila nobena žoga izgubljena, ampak na žalost ni šlo. Španke so bile boljše, niso nas presenetile. S servisi jih nismo oddaljile od mreže, zato so lahko igrale svojo hitro igro."

Alessandro Orefice, selektor Slovenije: "Španska ekipa igra zelo agresivno in hitro odbojko, danes s bile boljše. Čehinje imajo nekoliko drugačen stil igre, ki ga bomo nocoj in jutri še preučili ter se kar najbolje pripravili na nedeljsko tekmo."

Slovenke se bodo v Mariboru pomerile še s Češko, in sicer v nedeljo.

ZLATA EVROPSKA LIGA (Ž)
TURNIR V MARIBORU

SLOVENIJA – ŠPANIJA
0:3 (-16, -22, -13)
Marković 12, Velikonja Grbac 8, Lorber Fijok 7, Pucelj in Šiftar 4, Planinšec 2, Ramić 1; Martinez Vela 14, Varela Gomez in Segura Palleres 11, Schlegel Mosegui 10.

Sobota ob 19.00:
ČEŠKA – ŠPANIJA

Nedelja ob 19.00:
SLOVENIJA – ČEŠKA