Foto: World Para Volley
Foto: World Para Volley

Varovanke selektorja Simona Božiča so bile s 3:0 v nizih boljše od Irana. S to zmago so si že zagotovile nastop v finalu turnirja, ki bo v sredo. Slovenke v postavi Jana Ferjan, Saša Kotnik, Mira Jakin, Suzana Ocepek, Klara Vrabič, Vesna Pogačar, Tija Vrhovnik, Barbara Kocmur, Valentina Brik in kapetanka Lena Gabršček so bile tudi tokrat, tako kot dan prej proti Japonkam, zelo zanesljive.

V izenačenem obračunu (22, 20 in 24) so ugnale hitri in agilni Iran. A je imela Slovenija vedno pripravljen odgovor na iranski izziv. "To je bila naša najtežja tekma na tem turnirju. Odigrali smo proti zelo kakovostni ekipi Irana. Končni izid bi bil lahko tudi obraten. So pa dekleta pokazale pravi značaj in najboljšo igro na tem turnirju," je Božič pohvalil svoje varovanke, ki so uvodoma ugnale Nemčijo s 3:1, nato so bile s 3:2 boljše od Ukrajine, proti Japonski in Iranu niso izgubile niza.

Slovenija bo v ponedeljek igrala še s Tajsko, ki je že zapravila možnosti za paraolimpijsko vozovnico, nato jo v torek čaka Kitajska, ki se je že uvrstila na paraolimpijski turnir v Parizu. Z nizom štirih zmag zanesljivo napredovala v odločilni del. V finalu se bosta merili najboljši reprezentanci prvega dela turnirja. Zmagovalke turnirja si bodo priborile paraolimpijsko vozovnico. Za še drugo prosto mesto v finalu se bodo borile Nemčija, Ukrajina in Iran.