Slovenske odbojkarice so imele po osvojenem drugem mestu v srebrni evropski ligi tri tedne prosto, zdaj pa so se zbrale v Kranjski Gori, kjer bodo ostale do začetka avgusta. Foto: OZS
Slovenske odbojkarice so imele po osvojenem drugem mestu v srebrni evropski ligi tri tedne prosto, zdaj pa so se zbrale v Kranjski Gori, kjer bodo ostale do začetka avgusta. Foto: OZS

Selektor Alessandro Chiappini lahko poleg igralk, ki so nastopale v evropski ligi, znova računa tudi na korektorico Izo Mlakar, ki se vrača v reprezentančni pogon: ""Nimamo veliko časa, da se pripravimo na evropsko prvenstvo. Osredotočili se bomo predvsem nase, česar v prvem delu nismo mogli zaradi tekem, ki smo jih odigrali v evropski ligi. Poskusili bomo popraviti nekatere elemente, kjer smo imeli težave v prvem delu reprezentančnega poletja. Vrnila se je tudi Iza Mlakar, ki jo bo potrebno vključiti v ekipo."

Seznam reprezentantk

Podajalke: Eva Mori, Sara Najdič, Eva Pogačar;
Sprejemalke: Lana Ščuka, Ana Marija Vovk, Eva Zatkovič, Žana Zdovc Sporer;
Korektorici: Iza Mlakar, Darja Eržen;
Srednje blokerke: Saša Planinšec, Tina Grudina, Ela Pintar, Manja Jerala;
Prosti igralki: Leja Janežič, Veronika Mikl

Reprezentanke so se zbrale v Kranjski Gori. Foto: OZS
Reprezentanke so se zbrale v Kranjski Gori. Foto: OZS

Vrnitve v reprezentance se veseli tudi Mlakarjeva: "Seveda se je lepo vrniti v reprezentanco, saj sem odbojko že zelo pogrešala. Za mano je težko obdobje, povezano s študijem, a je tudi to bilo treba zaključiti. Žal mi je, da nisem bila v prvem delu z dekleti, sem jih pa vseskozi spremljala. Dobro se poznamo z vsemi in verjamem, da nas čaka lepo obdobje."

Ponovnega snidenja z dekleti se je razveselila kapetanka Eva Mori: "Super je videti dekleta po treh tednih. Mislim, da smo se vse uspele odpočiti in smo pripravljene na drugi del priprav. Vemo, da bo naporno, vendar gre le za evropsko prvenstvo in moramo dobro izkoristiti vsak dan priprav."

"Prvi dan je vedno težak, verjamem, da bo vsak naslednji lažji. Želimo se uvrstiti v drugi krog EuroVolleyja in verjamem, da bi lahko dosegle nov izjemen rezultat," je ob začetku priprav dejala Lana Ščuka.

Reprezentanca se bo po dveh tednih preselila v Maribor, kjer jo čakata dve prijateljski tekmi s kitajsko ekipo, med 9. in 15. avgustom pa se bodo udeležila pripravljalnega turnirja na Madžarskem. Finalni del priprav bo zopet opravila v Mariboru, 21. avgusta pa že potuje v Lodž, kjer bo nastopala v skupini B evropskega prvenstva.

Odbojkarice začele priprave za vrhunec sezone