Iza Mlakar. Foto: Aleš Oblak
Iza Mlakar. Foto: Aleš Oblak

Slovenija se na turnirju meri s svetovnimi velesilami, proti katerim nima veliko možnosti za presenečenje. Nizi proti Italiji so bili izenačeni le na začetku, v nadaljevanju pa so favoritinje prevzele nadzor in zanesljivo zmagale.

S stališča slovenskega navijača je bilo še najlepše videti tretji niz. V njem je slovenska vrsta po treh zaporednih asih Mije Šiftar povedla s 6:2, se nato še držala do sredine niza, a nato so bili servisi in blok tekmic predobri, da bi lahko upala vsaj na častni niz.

Italijanke so dosegle kar 12 blokov in osem asov, Slovenke pa dva bloka in tri ase. Ponedeljek bo na turnirju prost dan, v torek pa se bodo Slovenke merile z Američankami.

"Mislim, da je bila danes zelo dobra tekma. Zelo smo se borile, celotna ekipa. Zelo sem zadovoljna z našo igro. Vsekakor menim, da sledijo priprave za naprej, ker nas čakajo zelo dobre nasprotnice, in sicer Američanke, tudi olimpijske prvakinje. Zavedamo se, da bomo morale proti njim prikazati še dosti boljšo igro kot danes in se zares boriti," je za Odbojkarsko zvezo Slovenije povedala Iza Mlakar.

Sara Najdič pa je dodala: "Mislim, da smo proti Italijankam pokazale solidno igro, kakovost pa je vsekakor na njihovi strani. Rezultatsko 3:0, žal moram reči, da pričakovano, a mislim, da smo v nekih trenutkih prikazale tisto pravo igro, ki pa jo bomo morale verjetno še leta graditi. Naslednjo tekmo nas čakajo Američanke, olimpijske prvakinje. Ampak vsako tekmo moraš igrati na polno, iskati svojo priložnost in iskati svojo igro, da jo prikažeš. To je to."

Italija: Lubian 8 (5 asov, 1 blok), Degradi 1, Villani 4, Bosio 3 (3 bloke), Fersino, Danesi 7 (1 as, 4 bloke), Pietrini 8, S. Nwakalor, Sylla 11 (1 as), Squarcini, Parrocchiale, Gennari, Antropova 16 (1 as, 3 bloke), L. Nwakalor.

Slovenija: Mlakar 7, Pogačar, Pucelj 2, Lorber Fijok 5 (1 blok), Zatković 2, Šiftar 6 (3 ase, 1 blok), Najdič 1, Velikonja Grbac 1, Milošič 3, Mazej, Planinšec, Banko, Kukman, Ramić.

OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE
SKUPINA C, Lodž

POLJSKA – SLOVENIJA
3:0 (18, 15, 22)
ITALIJA – SLOVENIJA
3:0 (15, 15, 17)

Torek ob 20.30:
ZDA – SLOVENIJA
Sreda ob 20.30:
NEMČIJA – SLOVENIJA
Petek ob 14.30:
TAJSKA – SLOVENIJA
Sobota ob 11.30:
KOLUMBIJA – SLOVENIJA
Nedelja ob 11.30:
JUŽNA KOREJA – SLOVENIJA