Današnji poraz s Švedsko je četrti slovenski v tem tekmovanju, imajo pa tri zmage. Foto: CEV
Današnji poraz s Švedsko je četrti slovenski v tem tekmovanju, imajo pa tri zmage. Foto: CEV

Varovanke Marca Bonitte so se s Švedinjami že pomerile na domačem igrišču v Mislinji, a favoriziranim tekmicam obakrat niso bile kos.

Foto: CEV
Foto: CEV

Bonitta je obračun znova začel s spremenjeno zasedbo. Ob Evi Pogačar na mestu podajalke in Evi Zatkovič na mestu korektorice je v začetni postavi priložnost prvič dobila Tia Koren, ki je ob Mirti Velikonja Grbac zaigrala kot srednja blokerka, na sprejemalskih mestih sta začeli Mija Šiftar in Lorena Lorber Fijok, kot prosta igralka pa Julija Grubišič Čabo.

V prvem nizu so gostiteljice hitro povedle s 5:1, Slovenke so se po treh zaporednih točkah pozneje približale na 7:11, potem pa je sledila serija Švedinj pod vodstvom Anne Haak za 18:7, Švedinje pa niso dopustile, da bi se jim Slovenke preveč približale, niz je z asom za 25:19 končala Anna Haak.

Odigrale smo predzadnjo tekmo Srebrne lige in mislim, da kljub rezultatu lahko rečem, da je bila tekma na trenutke všečna tako za igrati kot za gledati. So nas pa Švedinje od mreže odmaknile bolj, kot je nam uspelo odmakniti njih. Na trenutke so imele tudi boljša blok in obrambo, kar je tekmo obrnilo v njihovo korist, a nad prikazanim ne smemo biti razočarane.

Julija Grubišič Čabo, reprezentantka Slovenije

Slovenija je v drugem nizu izenačila na 4:4, potem pa je sledilo obdobje, ko so bile Švedinjam blizu. Nazadnje je bilo tako pri 14:16, na servis Anne Haak so Švedinje spet pobegnile do 19:15, a se borbene Slovenke niso predale. Po asu Lorber Fijokove so zaostajale le še za točko, v ključnih trenutkih pa so bile domače bolj zbrane in po bloku Isabelle Haak slavile s 25:20.

V tretjem nizu je po spodbudnem začetku (5:5) sledila švedska serija, tudi z asi so domače povedle z 12:5 in nato celo 20:6. A pri izidu 22:8 so na servis Korenove slovenske odbojkarice le nanizale štiri zaporedne točke, Zatkovič je dodala še as za 23:14, Klara Milošič pa blok za 23:15. Zadnji točki in zmago s 25:16 je Švedski prinesla Isabelle Haak.

Slovenke počasi končujejo nastope v letošnji Srebrni ligi, zadnja tekma jih čaka v gosteh z Luksemburgom, dvoboj bo v nedeljo.

Slovenke nemočne proti favorizirani Švedski

Evropska liga (Srebrna liga)

ŠVEDSKA - SLOVENIJA
3:0 (19, 20, 16)

Švedska: Andersson L. 8, Wasserfaller 6, Sjoberg, Topic, Andersson V. 5, Malm, Larsson E., Haak I. 18, Haak A. 13, Lazic A. 2, Gustafsson, Van Leusen, Lazic R. 5, Brink.

Slovenija: Pogačar 2, Milošič N., Koren 2, Pucelj, Šiftar 9, Velikonja Grbac 2, Zatkovič 23, Grubišič Čabo, Lorber Fijok 8, Planinšec, Halužan Sagadin, Milošič K. 1, Boisa.


Nedelja ob 17.00:
LUKSEMBURG - SLOVENIJA

Vrstni red: Švedska 20, Portugalska 14, Estonija 11, Slovenija 9, Luksemburg 0.

Prvi dve reprezentanci gresta v finale.


Odigrano prej:
SLOVENIJA
– PORTUGALSKA 3:1
PORTUGALSKA – SLOVENIJA 3:0
SLOVENIJA – ŠVEDSKA 0:3
SLOVENIJA – LUKSEMBURG 3:0
SLOVENIJA – ESTONIJA 3:2
ESTONIJA – SLOVENIJA 3:2